El grup de Tertúlia de criança abordarà la preinscripció escolar a Manresa dimecres que ve

S'hi debatrà sobre les portes obertes, la tria del centre i les preinscripcions, entre d'altres

Una de les aules de 2n de primària de la Puigberenguer, el curs 2020-21
Una de les aules de 2n de primària de la Puigberenguer, el curs 2020-21 | Aina Font Torra
Redacció
10 de febrer del 2022
Actualitzat a les 15:33h
El grup de Tertúlia de criança abordarà la preinscripció escolar per al curs 2022-23 en la trobada que tindrà lloc el proper dimecres, 16 de febrer, entre 2/4 de 6 i 2/4 de 8 de la tarda a l'Ateneu popular la Sèquia (entrant pel carrer Amigant, 8). El grup, que és obert a tothom, oferirà informació sobre la preinscripció escolar tant a infantil com a primària i secundària, però, més important que això, pretén generar debat entre els assistents sobre quines escoles posem al capdavant de la llista de preinscripció, és important anar a les portes obertes, què valorem en la tria d'un centre educatiu o què esperem d'una escola. El grup també està obert a parlar i compartir les vivències i experiències sobre les escoles.

Les Tertúlies de criança són tertúlies periòdiques que es porten a terme a Manresa per parlar de l'acompanyament entre grans i petits, sobre aspectes del dia a dia, convivència, educació, recursos.... Els temes es trien entre les persones que assisteixen a les tertúlies, no hi ha oradors especialistes ja que l'objectiu és l’intercanvi d'opinions i coneixements entre tothom. És un punt de trobada on compartir vivències, experiències, dubtes, pors, alegries... en forma de conversa fluïda, flexible i senzilla, per a l'enriquiment mutu. Les criatures són benvingudes.

El grup organitzador de les Tertúlies de criança voldria consolidar les tertúlies com a grup de suport durant tot el procés de criança i d'acompanyament d'un menor. La proposta de temes vol suposar una crida a noves famílies i també estimular el debat. La Tertúlia de criança dedicada a la preinscripció escolar serà la 72a que es farà des de la creació del grup, que es reuneix cada segon dimecres de mes a la tarda.

El grup de Tertúlia de criança recorda que les dates de preinscripció escolar per al curs 22-23 són, per al 2n cicle d’Educació Infantil i Educació Primària del 7 al 21 de març, i per a Educació Secundària del 9 al 21 de març. També, que la xerrada informativa del departament se celebrarà el 3 de març a les 6 de la tarda en un lloc de Manresa per determinar.