Fem Poble denuncia la falta de decisió ciutadana en el nou model de recollida de deixalles a Sallent

La candidatura municipalista assenyala que el govern d'ERC "s'ha instal·lat en la majoria absoluta"

Contenidors clausurats a Sallent
Contenidors clausurats a Sallent | Fem Poble
Redacció
09 de febrer del 2022
Actualitzat a les 16:48h
Coincidint amb les xerrades impulsades per l'Ajuntament de Sallent sobre el nou sistema amb contenidors intel·ligents, la candidatura municipalista Fem Poble denuncia la "falta de debat públic i de participació" de la població en l'elecció del nou model de recollida selectiva.

Després que el govern decidís "en solitari" el canvi en el sistema de recollida selectiva, Fem Poble assenyala que ERC "s'ha tornat a instal·lar en el govern a cop de majoria absoluta". L'executiu sallentí "no ha posat sobre la taula els pros i contres d'altres models, com el porta a porta, que permet eliminar els contenidors dels carrers". Els anticapitalistes consideren que "han negat així la possibilitat que s'obrís un debat públic sobre quina era la millor manera per impulsar la recollida selectiva a Sallent, i també la realització d'una consulta sobre la qüestió".

La regidora de Fem Poble, Clara Ferrés, es pregunta "per quin motiu un govern que es suposadament d'esquerres no ha volgut organitzar un referèndum perquè els sallentins decidissin sobre el futur d'un servei públic".

Fem Poble també denuncia que l'Ajuntament no ha estudiat la possibilitat "de municipalitzar el servei". En paraules de Ferrés, "gestionar la recollida directament des de l'Ajuntament permetria tenir el control sobre la situació laboral dels treballadors i garantir la defensa dels seus drets, prioritzar el criteri de servei públic deslligat dels interessos privats, facilitaria el control del servei i reduiria el cost econòmic".