Sílvia Sanfeliu juga a casa amb un musical «que fins i tot agradarà als que no són fans del gènere»

La dramaturga manresana estrenarà aquest dijous al Kursaal "Quan passi tot això", una comèdia romàntica protagonitzada pels també bagencs Salva Racero i Sílvia Blavia, amb la col·laboració del pianista David Martell

La dramaturga manresana Sílvia Sanfeliu davant del cartell promocional de l'obra «Quan passi tot això»
La dramaturga manresana Sílvia Sanfeliu davant del cartell promocional de l'obra «Quan passi tot això» | AFT
08 de febrer del 2022
Actualitzat a les 23:12h
L'arribada de la pandèmia del coronavirus ho va alterar tot, sobretot l'etapa del confinament domiciliari, en què ningú sabia què passava ni cap on aniria tot plegat. Com tot en aquesta vida, hi va haver qui ho va portar millor i qui ho va portar pitjor. En el cas de la directora de teatre i dramaturga Sílvia Sanfeliu, l'aturada en sec que va patir més de mig món no li va suposar un daltabaix. "Venia d'uns mesos molt frenètics i de molta feina, amb una gran activitat creativa que no va minvar tot i les circumstàncies", recorda.

Lluny, doncs, d'estancar-se, el confinament i els mesos posteriors (amb les seves corresponents fases de desescalada) li van anar d'allò més bé per barrinar nous projectes: "ja feia un temps que em sentia més a gust creant guions nous que no pas adaptant textos ja existents", confessa. De fet, quan es va decretar l'estat d'alarma estava plenament immersa en un projecte de teatre musical, Elles, que justament farà parada al Teatre Conservatori el mes de març. 

El que potser no s'imaginava aquesta manresana de soca-rel era que l'afonia sobtada de la seva amiga i companya de feina Sílvia Blavia (actriu, cantant i creadora) seria la guspira que encendria Quan passi tot això, la comèdia musical que estrenarà aquest dijous, 10 de febrer (19h), a la sala petita del Kursaal. "Resulta que la Sílvia es va quedar sense veu enmig del confinament, i com que és la seva eina principal de treball, va contactar amb un coach vocal perquè l'ajudés", explica Sanfeliu. Aquest coach va resultar ser Salva Racero: "hi va haver tant feeling entre ells que la Sílvia em va dir que li proposaria de protagonitzar un musical plegats que escriuria jo", somriu. 

Dit i fet. Després d'un temps de donar-hi voltes, el mes d'octubre del 2020 posaven fil a l'agulla al projecte; un projecte que tenien molt clar que "havia de tenir un argument fresc, amable i fàcil, sobretot per fugir una mica de la voràgine emocional de la pandèmia". 

No és autobiogràfic però hi ha "moltes picades d'ullet"
A banda de ser una gran amant de la seva ciutat, Manresa, Sílvia Sanfeliu també és una fanàtica declarada dels musicals. Ha anat més de deu cops a Broadway a veure les grans produccions i podria, fins i tot, mantenir una conversa fent servir només estrofes de cançons del gènere. En aquest sentit, no és estrany que l'argument de l'obra que havia de fer a mida pel Salva i la Sílvia tingui a veure amb el món dels musicals.
 

Presentació de «Quan passi tot això», al Kursaal Foto: MEES


La sinopsi ens parla del Joan i la Queralt, una parella que és fan del teatre musical i que, de fet, es va conèixer fent un càsting. Des que van començar a sortir junts que cada tres anys van a Broadway. Tanta és la seva passió per aquest univers de cants i coreografies que els seus 13 anys de relació els mesuren i els expliquen amb cançons i records compartits en escenaris, platees, restaurants a Brooklyn, passejades per Manhattan, pícnics a Central Park i cues per comprar entrades. Malauradament, amb l'arribada de la pandèmia, la parella no pot fer el viatge que tenia previst. El Joan, però, se les empesca per mantenir viva la flama de la il·lusió: amb imaginació i la complicitat d'un amic pianista (interpretat per David Martell) i d'un tècnic (que no apareix a l'obra però a qui se l'interpel·la molt) omplen l'escenari de música i recreen, mitjançant cançons, els millors moments de la seva història. 

"Penso que és un musical que fins i tot agradarà als que no són fans del gènere", diu Sanfeliu, mentre afegeix que, tot i que l'argument no és autobiogràfic en cap cas, sí que fa "moltes picades d'ullet a persones amb qui he viscut situacions divertides": "hi haurà amics que en algunes de les escenes s'hi veuran reflectits", apunta.

Queden poques entrades
Quan tot això passi es podrà veure aquest dijous, 10 de febrer, a les set de la tarda, a la sala petita del Kursaal. Les entrades, que tenen un preu de 15 euros i de 12 pels majors de 65 anys i els menors de 30, estan a punt d'exhaurir-se. Encara, però, se'n poden comprar anant presencialment a les taquilles del Kursaal o a través del web del teatre.