1 de 10
Pobresa energètica

La PAHC es tanca a l'ajuntament de Manresa per dues famílies que passen l'hivern sense llum ni aigua

El govern municipal s'ha compromès a posar el comptador de l'aigua només si els veïns ho accepten, i sobre el d'electricitat no tindrà resposta immediata perquè no depèn d'ells

Membres de la PAHC al vestíbul de l'ajuntament de Manresa | Pere Fontanals
per Pere Fontanals, Manresa, Catalunya | 3 de febrer de 2022 a les 15:12 |
Aquest article es va publicar originalment el 3 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una vintena de membres de la PAHC Bages s'han tancat aquest dijous al vestíbul de l'ajuntament de Manresa per reclamar una solució per a dues famílies, un matrimoni amb cinc fills menors i una dona amb una filla menor i una adolescent que viuen als carrers Sant Joan d'en Coll i de l'Hospital, i que porten tot l'hivern una sense llum i l'altra sense llum ni aigua.

El membre de la PAHC, Bernat Segon, ha explicat que "viuen una situació molt dura, sense calefacció, ni poder rentar-se o rentar la roba, o fer qualsevol de les coses que estem tan acostumats a fer a casa nostra". Els membres de la PAHC han reclamat reunir-se amb algun regidor de govern que els garantís alguna sortida per a les dues famílies.


Finalment, membres de la PAHC han pogut parlar amb l'Ajuntament que després de la conversa s'ha compromès a posar un comptador d'aigua a la dona amb les dues filles només si els seus veïns ho accepten; i a treballar amb la companyia per posar-li comptador d'electricitat a les dues famílies, tot i que han afirmat que "són gestions difícils" i que "no se'ls podrà donar una resposta immediata".

El govern també ha assegurat que es troba en negociacions amb la Sareb per trobar un habitatge a la dona amb les dues filles, sigui el que ocupa actualment o un altre, i finalment, també ha mostrat l'opció d'allotjar les dues famílies a l'Alberg, però no de forma immediata.


Talls de subministrament en pisos ocupats


El matrimoni amb els cinc fills fa més d'un any que vivien en el pis ocupat amb aigua i llum, però li van tallar l'aigua dues vegades i després la llum. La dona amb les dues filles porta més de quatre mesos a l'immoble i amb el subministrament d'electricitat tallat els últims tres.

La PAHC no entén com "l'Ajuntament de Manresa pot permetre aquests casos quan són coneguts per les tècniques del Serveis Socials i també per comunicació nostra directa".

 

Participació