Els Mossos detenen sis persones a Castellbell per un delicte de tràfic de drogues

A la casa on s'estaven van trobar-hi embolcalls amb cocaïna, diners, estris per al pessatge i 150 plantes de marihuana i armes de foc

Cocaïna, diners i estris trobats en el jardí de la casa
Cocaïna, diners i estris trobats en el jardí de la casa | Mossos
Redacció
03 de febrer del 2022
Actualitzat a les 14:35h
Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Manresa van detenir dimecres dos homes i una dona, d'entre 21 i 57 anys, i tres menors d'edat, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues.

El passat 1 de febrer els Mossos van tenir coneixement que en una casa del Borràs de Castellbell i el Vilar hi havia un elevat consum de subministrament elèctric, el qual podria estar relacionat amb intermitents talls de llum que estaven patint els últims dies els veïns del poble. 

Davant d'això, el mateix dia a la nit, una patrulla va anar a la casa a fer comprovacions. Un cop allà, els agents van parlar amb un home que els va explicar que tenien la llum punxada perquè tenien estufes, congeladors i altres aparells elèctrics que gastaven molt i no podien pagar el subministrament elèctric.

Els agents li van demanar autorització per entrar i comprovar l'estat de la instal·lació elèctrica, però l'home es va negar i va entrar a dins la casa. Tot seguit, els agents van sentir molt soroll i crits, i van veure un noi que llençava objectes per la finestra que van caure al jardí de la casa del costat.

Els agents van accedir al jardí i van localitzar una tovallola amb diversos embolcalls amb cocaïna a l'interior, una caixa de cartró i una de plàstic amb més embolcalls, una caixa de fusta amb diners i una bàscula de precisió.

Poc després, van arribar més patrulles i les persones de l'interior de la casa van sortir al carrer. Els agents les van identificar i detenir com a presumptes autores d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues.
 

Una arma curta, un rifle i munició trobats a la casa. Foto: Mossos


L'endemà al migdia es va fer una entrada i perquisició judicial a la casa on es van localitzar 150 plantes de marihuana en estat de creixement. Les plantes es trobaven en una estança amb tot tipus d'aparells per afavorir el seu ràpid creixement. També es va localitzar una arma curta, un rifle i munició.

A la tarda, els tres menors detinguts van quedar en llibertat per ordre de fiscalia de menors. Els altres tres detinguts passaran a disposició judicial durant aquest dijous davant del jutjat d'instrucció de guàrdia de Manresa.