La protesta sobre l'ús de mascaretes a les aules aplega un centenar de persones a Manresa

"Estar tantes hores amb la mascareta tapant la respiració és nociu per a la salut dels nostres fills, i també atempta contra la llibertat a la pròpia salut", han reivindicat

Concentració contra les mesures Covid a les escoles, a la plaça Sant Domènec
Concentració contra les mesures Covid a les escoles, a la plaça Sant Domènec | Pere Fontanals
02 de febrer del 2022
Actualitzat a les 22:33h
Un centenar de persones s'han aplegat aquest dimecres al vespre a la plaça Sant Domènec de Manresa a la convocatòria iniciada per familiars de l'institut Manresa Sis que ha estat secundada per mares i pares d'altres centres de la comarca, contra la "segregació" que es pateix a les aules entre alumnes vacunats i no vacunats. La concentració donava continuïtat a la que ja havia tingut lloc al migdia davant dels serveis territorials d'Educació a la Catalunya Central.

A la concentració s'han repetit els arguments donats al migdia, però amb la voluntat de fer-los arribar a la ciutadania. Moltes mares i pares aplegats a la plaça Sant Domènec s'hi han desplaçat amb els seus fills. Davant l'anunci de la Generalitat d'acabar amb les quarantenes i els cribratges a les aules, el col·lectiu ha exigit "que s'implanti ja", tot recordant que "encara avui hi ha classes confinades".

Però sobretot, la permanència de les mascaretes a les aules ha estat el tema principal de les converses i les queixes. "Estar tantes hores amb la mascareta tapant la respiració és nociu per a la salut dels nostres fills, i també atempta contra la llibertat a la pròpia salut".

Altres municipis de Catalunya han convocat concentracions similars.