Sant Fruitós inaugura l'Espai de la memòria en record a les víctimes de guerra

El memorial compta amb una escultura de Neus Serra i dos llambordins Stolpersteine

Moment en què s'ha descobert l'escultura de Neus Serra a l'Espai de la memòria de Sant Fruitós
Moment en què s'ha descobert l'escultura de Neus Serra a l'Espai de la memòria de Sant Fruitós | AjSFB
Redacció
01 de febrer del 2022
Actualitzat el 02 de febrer a les 8:59h
La plaça de Vila de Sant Fruitós de Bages compta, des d'aquest diumenge, amb l'Espai de la memòria, un memorial per tal que els amics i familiars dels veïns víctimes de la Guerra Civil Espanyola i de la Segona Guerra Mundial, disposin d'un punt de trobada per a la memòria i el record dels seus éssers estimats.

L'espai que s'ha inaugurat aquest diumenge, es troba ubicat a la plaça de la Vila, als jardins de darrere de l'edifici de l'ajuntament i està presidit per l'escultura Memòria, obra de l'artista santfruitosenca Neus Serra, i dos llambordins Stolpersteine en record dels santfruitosencs Antonio Escalé Claramunt i Artur Cura Bosch, que van morir al camp de Mauthausen els anys 1941 i 1942 respectivament. Aquestes llambordes s'han col·locat durant la inauguració, davant de presència dels familiars de les víctimes.

La inauguració d'aquest diumenge ha comptat amb la presència del president del Memorial Democràtic, Vicenç Villatoro, d'alumnes i professorat de l'institut Gerbert d'Aurillac així com de familiars d’Artur Cura Bosch. Per part del consistori ha presidit l'acte l'alcaldessa Àdria Mazcuñan acompanyada per la regidora de Cultura Laia Feliu, i la resta de regidors del consistori.

La inauguració ha comptat amb la música de Músics per la Llibertat que han interpretat cançons tant reivindicatives com de pau com El Cant dels Ocells, l'Himne de l'alegria, Bella Ciao i Els Segadors.

En finalitzar l'acte s'ha convidat als assistents a oferir una rosa blanca als llambordins i a l'escultura.