Rosalía i Rauw Alejandro s'interessen per una casa modernista de l'Anella Verda de Manresa

L'arquitecte del Mas Morera és Ignasi Oms i Ponsa i està declarat Bé Cultural d'Interès Local

Mas Morera, d'Ignasi Oms i Ponsa
Mas Morera, d'Ignasi Oms i Ponsa | Cedida
Redacció
01 de febrer del 2022
Actualitzat a les 11:56h
La cantant Rosalía i la seva parella, el també cantant Rauw Alejandro, s'han interessat en la compra del Mas Morera, obra modernista de l'arquitecte manresà Ignasi Oms i Ponsa (La Buresa, Torre Lluvià...) de 1905, que es troba a l'Anella Verda de la capital del Bages, i que té una protecció integral després de ser declarada per l'Ajuntament Bé cultural d'Interès Local (BCIL).

Segons la informació que ha publicat Regió7, la finca s'havia posat a la venda fa un any al portal Habitaclia per 2.190.000 euros., tot i que últimament havia baixat a 1.870.000 euros, sense despeses d'impostos, notaria i gestió. Actualment ja no surt publicada l'oferta en aquest portal immobiliari. A Mas Morera s'hi arriba per un trencall del camí de Rajadell, en un punt amagat. Segons les fotografies que havia publicat Habitaclia, es tracta d'un edifici molt ben conservat, tant a l'exterior com a l'interior. L'immoble té 2.624 metres quadrats, 10 habitacions, jacuzzi interior i piscina, i 30 hectàrees de terreny.

Mas Morera pertanyia als propietaris de la sabateria Torra de Manresa. La mare de la família, germana de Rosa Oriol de la joieria Tous, era qui l'havia mantingut en bon estat fins a la seva mort. A finals de 2021, el titular de la propietat era Jean Claude Gaston Magnien, vidu de la mare de la família Torra, que la va heretar.