La Fundació «la Caixa» i CaixaBank col·laboren amb la secció wheelchair del Club Rugby Manresa

El club ha pogut adquirir dues cadires de rodes esportives especials per als seus jugadors

Jugadors del Club Rugby Manresa amb representants de CaixaBank
Jugadors del Club Rugby Manresa amb representants de CaixaBank | CaixaBank
Redacció
31 de gener del 2022
Actualitzat a les 11:47h
CaixaBank, a través d'una aportació econòmica de 12.000 euros de la Fundació "la Caixa", ha mostrat el seu suport a la secció de rugby amb cadira de rodes del Club Rugby Manresa. L'entitat manresana ha destinat aquesta col·laboració a la compra de dues cadires de rodes esportives especials, fetes a mida de cada jugador, que faciliten que puguin suportar la intensitat dels contactes que implica aquest esport. 

El Club Rugby Manresa ha adquirit una cadira ofensiva, utilitzada pels membres de l'equip amb més mobilitat per atacar i anotar gols, i una cadira defensiva, utilitzada pels membres amb menys mobilitat per les funcions defensives.

El wheelchair rugby o quad rugby és un esport per a persones amb greus afectacions de mobilitat. Els objectius d'aquesta secció son tant de caràcter esportiu com social ja que, més enllà de promoure l'esport adaptat a Manresa, el que es pretén és consolidar un col·lectiu altruista, inclusiu i participatiu d'esport en equip, que sigui integrador i afavoreixi el desenvolupament integral de les persones amb discapacitat.

Sergi Loughney, ex-capità de la selecció espanyola de rugby, i representants de CaixaBank han visitat els jugadors de la secció wheelchair rugby del Club Rugby Manresa. Jaume Masana, director territorial Catalunya de CaixaBank, ha destacat "la importància de la col·laboració entre les diferents entitats i institucions per lluitar contra l'exclusió, i afavorir la igualtat d'oportunitats". Sergi Loughney per la seva banda, ha encoratjat als jugadors a seguir amb la pràctica del rugby en cadira de rodes, i els ha animat a que consolidin el millor equip, i participar així en competicions nacionals i internacionals.