Sant Fruitós acull una exposició sobre els paral·lelismes entre els camps de concentració i el moment actual

"Camps: camins de pau" es pot visitar a la Biblioteca Municipal dins al 20 de febrer

Inauguració de l'exposició «Camps: camins de pau»
Inauguració de l'exposició «Camps: camins de pau» | AjSFB
Redacció
28 de gener del 2022
Actualitzat a les 16:15h
Aquest dijous 27 de gener, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de l'Holocaust, la Biblioteca Municipal de Sant Fruitós ha inaugurat l'exposició fotogràfica Camps: camins de pau, realitzada conjuntament per FotoArt Manresa i els alumnes de l'institut Gerbert d'Aurillac i d'altres instituts de la comarca.

Camps: camins de pau és el resultat d'un treball multidisciplinari sobre l'experiència dels camps de concentració, cercant paral·lelismes entre la memòria històrica i el moment actual, mitjançant la mirada artística que s'expressa en diferents llenguatges: fotografia, gravat, dibuix i collage.

Aquesta exposició ha estat creada conjuntament per fotògrafs de FotoArt Manresa i alumnes de l'institut Gerbert d'Aurillac i d'altres centres bagencs arran de la visita que van fer l'any 2019 als camps de concentració de Mauthausen -Gusen.

La inauguració ha anat a càrrec de l'alcaldessa de Sant Fruitós de Bages, Àdria Mazcuñán, del professor Xavier Valls, qui va iniciar el projecte Manresa - Mauthausen, Jordi Martínez, de FotoArt Manresa, i Eva Luján, professora d'història de l'institut santfruitosenc. També hi han pres part alguns dels alumnes de 1r de batxillerat que han dut a terme el projecte.

La mostra es pot visitar fins al dia 20 de febrer a la Biblioteca Municipal.

Aquesta exposició forma part del cicle Sant Fruitós de Bages i els camps de concentració nazis, recordar per no oblidar, que aquest 2022 arriba a la seva 3a edició.