El Consell Comarcal del Bages i Pimec impulsen el projecte Singulars per ajudar els joves a trobar feina

L'acord permetrà formar joves d'entre 16 i 29 anys en els àmbits de les energies renovables i de les instal·lacions tèrmiques

Impulsors del projecte Singulars
Impulsors del projecte Singulars | CCBages
Redacció
28 de gener del 2022
Actualitzat a la 13:10h
El Consell Comarcal del Bages participa per primera vegada a l'oferta formativa del projecte Singulars que forma part del Programa de Garantia Juvenil del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya. A través d'un acord amb Pimec, l'àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural del Consell Comarcal del Bages participarà de la formació a un grup d'entre 15 i 20 joves en energies renovables i instal·lacions tèrmiques fins al mes d'octubre. El projecte s'adreça a joves d'entre 16 i 29 anys que tinguin interès a poder treballar a l'àmbit de la indústria 4.0 i també rebran formació en matèria de logística 4.0, màrqueting digital i operacions industrials i fabricació mecànica.

La consellera de l'Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural del Consell Comarcal del Bages, Cristina Fabregat, explica que "la voluntat de la nostra institució és promoure la concertació territorial i la col·laboració amb els agents socials i econòmics de la comarca en l'àmbit de les polítiques de promoció econòmica i l'ocupació. El Consell Comarcal del Bages té com a objectiu en aquest àmbit cooperar en l'impuls de projectes conjunts que, com en aquest cas, suposin una millora de la ocupabilitat de les persones residents a la comarca del Bages i un enfortiment de l'activitat econòmica al territori". Fabregat afegeix que el programa de formació "s'adreça a les persones joves que són un dels col·lectius que té major dificultat per inserir-se laboralment i trobar feina". 

Una oportunitat
Les sessions del programa de formació inclouen orientació laboral, l'oportunitat de participar d'una formació subvencionada al Bages i també el suport en la recerca de feina. Les persones joves han de tenir entre 16 i 29 anys, estar inscrits al SOC com a demandants d'ocupació i ser beneficiaris de la Garantia Juvenil. En total, el programa formarà una vuitantena de joves i l'objectiu és que el 35% dels participants s'insereixin laboralment o bé tornin al sistema educatiu. Els centres de formació que participen al projecte són el Centre de Formació Pràctica, Eurecat Academy, Fundació EMI i el Gremi d'Instal·ladors del Bages, Berguedà i Moianès.

Aquest projecte formatiu està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la iniciativa d'Ocupació Juvenil, d'acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.

Totes les persones joves interessades poden contactar amb l'àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural del Consell Comarcal del Bages a través del telèfon 619 142 752 o bé a través del correu electrònic ocupacio@ccbages.cat.