El ple de Moià aprova declarar el Parc Francesc Viñas com a Bé Cultural d'Interès Local

El Parc Municipal de Moià, antics jardins privats de Josep Coma i Passarell, és actualment de titularitat pública

Parc municipal Francesc Viñas de Moià
Parc municipal Francesc Viñas de Moià | AjMoià
Redacció
28 de gener del 2022
Actualitzat a les 11:31h
El ple de Moià, en la sessió ordinària d'aquest dimecres, ha aprovat inicialment, per unanimitat, la declaració del Parc municipal Francesc Viñas com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) i la seva inclusió al catàleg del patrimoni cultural català.

El Parc Municipal de Moià, antics jardins privats de Josep Coma i Passarell i actualment de titularitat pública, és un element patrimonial de primera magnitud per al municipi que conserva molts dels seus elements originals, com es pot veure en els croquis manuscrits fets per Josep Coma i Passarell (1875) d'aquest jardí que es conserven a l'Arxiu Històric de Moià.

El seu valor històric i d'interès patrimonial ha motivat la iniciativa de dotar aquest espai amb una figura de protecció que permeti potenciar-lo com a recurs turístic, lúdic i de lleure de manera respectuosa, propiciant que les actuacions s'encaminin a la conservació, restauració i posada en valor del parc i de tots els elements naturals, arquitectònics i escultòrics que el conformen.

L'expedient de declaració de BCIL resta en exposició pública de 30 dies a disposició dels interessats als efectes de la presentació de les al·legacions i suggeriments que es considerin convenients.
 

Informe tècnic per declarar BCIL el Parc Francesc Viñas de Moià by La muntanya russa on Scribd

Arxivat a