Moià recuperarà diumenge la benedicció dels Tres Tombs

Durant el cap de setmana també se celebraran altres actes de la Festa Major d'hivern

Moià celebrarà els Tres Tombs diumenge
Moià celebrarà els Tres Tombs diumenge | Xavier Rius
27 de gener del 2022
Actualitzat a les 14:52h
Moià recuperarà aquest diumenge, coincidint amb la festivitat de Sant Antoni, la benedicció dels Tres Tombs després que el 2021 no es poguessin celebrar a causa de les restriccions per la pandèmia. Obriran la cavalcada el grup Som-hi de Caraband i el tradicional Pollo. Durant tot el recorregut tindran l'acompanyament musical dels Grallers de Moià.

A 2/4 d'11 del matí hi haurà la concentració dels participants per guarnir els cavalls. La comitiva estarà formada amb el banderer d'enguany, portador de la bandera del sant, que anirà acompanyat pels administradors, en una cavalcada que, a partir de les 11 passarà per diversos carrers de la vila fins arribar a la plaça Major on, a partir de 2/4 d'1 del migdia, es procedirà a la benedicció de les bèsties i els carruatges, i a la 1, coincidint amb el tercer tomb, s'interpretarà el Ball del Contrapàs Curt de Moià, dansa cerimonial que s'associa als traginers i a Sant Antoni.

Altres actes de Festa Major
Els Tres Tombs no seran l'únic acte del cap de setmana relacionat amb la Festa Major d'hivern de Moià. Dissabte a partir de les 6 de la tarda, la plaça Major acollirà la trobada de country i a partir de les 7 s'hi celebrarà la gran botifarrada de Sant Antoni.

El mateix diumenge dels Tres Tombs, a les 6 de la tarda, l'Espai Cultural les Faixes acollirà un concert de Corxera de Moià i la Coral de Salelles, amb la direcció de Mireia Subirana, amb Marc Pusó al piano.
Arxivat a