Les encausades pel 8-M de 2019 a Manresa explicaran la seva experiència dissabte a Santpedor

El 12 de febrer es portarà a terme una manifestació des de la Ben Plantada per reclamar l'absolució de les feministes

Un mosso amb un impacte de pintura a la visera, el 8-M de 2019 a Manresa
Un mosso amb un impacte de pintura a la visera, el 8-M de 2019 a Manresa | Pere Fontanals
26 de gener del 2022
Actualitzat a les 10:13h
La plaça Gran U d'Octubre de Santpedor acollirà aquest dissabte uns actes de suport a les deu bagenques i moianeses encausades arran dels actes feministes del 8-M de 2019, a les que Fiscalia demana 19 anys i 6 mesos de presó i 23.000 euros de multa acumulades per presumptes delictes de desordres públics, danys i atemptat contra l'autoritat.

El grup de suport a les feministes, Hi érem totes, engegarà a partir de les 11 del matí un punt d'informació per fer arribar el cas als veïns de Santpedor, on s'hi podrà participar pintant pancartes. A les 12 del migdia hi haurà una xerrada de membres del grup de suport i l'acte finalitzarà amb un concert de Laura Flores.

Manifestació a Manresa
El dissabte 12 de febrer a les 6 de la tarda hi ha convocada una manifestació de suport a les encausades que partirà de la Ben Plantada, a Manresa, sota el lema "Per l'absolució". El judici se celebrarà el 22 i 23 de febrer als jutjats de Manresa. 

Els fets van ocórrer durant tres protestes del 8-M de 2019 al Bages. El primer de tots va ser a quarts de sis de la matinada a la carretera BV-4511, a Santpedor. Segons el ministeri públic tres de les encausades conjuntament "amb persones no identificades" van tallar la carretera. A totes tres les acusa de desordres i demana per a elles 18 mesos de presó. També 248,31 euros en concepte de responsabilitat civil.

Hores més tard, i segons el relat de Fiscalia, quatre d'elles "amb un nombrós grup de persones no identificades" van fer pintades a l'exterior i a l'interior de la Fundació Universitària del Bages (FUB). Posteriorment es van desplaçar al supermercat Mercadona "increpant al personal". A totes quatre les acusa d'un delicte de desordres i de danys. Demana per a cadascuna d'elles 18 mesos de presó i 3.240 euros de multa.

El darrer dels incidents s'hauria produït al vespre, en el marc d'una manifestació a Manresa que va aplegar més de 5.000 persones. Segons la fiscalia, cinc persones encaputxades van llançar pots de fum, ous, pintura i llaunes contra els Mossos que protegien la comissaria de la Policia Nacional, els cotxes i la façana de l'edifici. La policia n'hauria identificat a tres a les quals la Fiscalia acusa de desordres, atemptat contra els agents i danys. Demana per a cadascuna tres anys de presó una multa de 3.240 euros. També, en concepte de responsabilitat civil, 359,97 euros pels desperfectes causats en l'uniforme d'un dels mossos.
Arxivat a