Nova Guia de Recursos i Serveis per a la gent gran de Manresa

Se n'han fet 5.000 còpies en paper, que es podran trobar a diferents punts de la ciutat i també en format digital a la web de l'Ajuntament

La regidora Rosa M. Ortega amb membres del Consell Municipal de la Gent Gran
La regidora Rosa M. Ortega amb membres del Consell Municipal de la Gent Gran | AjM
Redacció
25 de gener del 2022
Actualitzat a les 20:02h
L'Ajuntament de Manresa ha elaborat una nova Guia de Recursos i Serveis per a les Persones Grans, que posa a l'abast d'aquest segment de població tota la informació necessària sobre serveis socials, serveis sanitaris, envelliment actiu o ajuts econòmics i bonificacions, entre altres. L'objectiu és el d'aglutinar en un sol document tots els recursos que puguin contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones.

La Guia compta amb una explicació detallada dels serveis que s'ofereixen i de com es poden sol·licitar. Dins l'apartat de Serveis Socials Bàsics es detallen serveis com ara el transport adaptat, el servei de teleassistència o la llista de recursos residencials i centres de dia. Dins dels Serveis Sanitaris, s'hi poden trobar els Centres d'Atenció Primària, els serveis d'assistència hospitalària i les urgències mèdiques, així com els recursos per a la salut mental i l'atenció sociosanitària. La nova edició també inclou els serveis específics d'atenció a les dones i a les persones LGTBI.

Pel que fa a l'habitatge, s'expliquen els diferents programes per fer reparacions, arranjaments i manteniment de la llar, així com també els ajuts econòmics vinculats a aquesta àrea. La Guia també fa un petit recull sobre els avantatges en la reducció de preus en diferents serveis per a les persones majors de 60 anys o bé per haver arribat a la jubilació, i inclou una explicació de les prestacions econòmiques que es poden percebre. També té un apartat a la Guia la vida social, amb un recull de l'ampli ventall d'entitats i associacions de la ciutat que treballen per a les persones grans, els sindicats que tenen secció de jubilats i pensionistes, els casals i equipaments de proximitat, els òrgans de participació ciutadana, els complexos esportius municipals i els parcs de salut. En el darrer capítol, s'hi incorpora un llistat dels cossos de seguretat i protecció.

La Guia per a les Persones Grans estarà disponible a partir d'ara a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (Plaça Major, 1); al Centre Cívic Selves i Carner  (Carrer de Bernat Oller, 14-16); al Casal de les Escodines (Carrer de Sant Bartomeu, 50-52); als Casals Cívics Pare Ignasi Puig, la Font i Mion Puig-Berenguer, i a les biblioteques del Casino i de l'Ateneu les Bases.

A més, també estarà disponible en format on-line i es podrà descarregar a la web de l'Ajuntament de Manresa a l'apartat de Serveis per a les Persones Grans. Per més informació es pot trucar al 938 752 426 o bé enviar un correu electrònic a gentgran@ajmanresa.cat.

La guia ha estat presentada aquest dimarts per la regidora d'Infància, Joventut i Persones Grans, Rosa M. Ortega; i una representació del Consell Municipal de la Gent Gran, Susi Garcia, Rosa Roura, Jaume Puig, Francesc Vergès, Miquel Vivó i Victor Feliu.
 

Guia de Recursos i Serveis per a les Persones Grans by La muntanya russa on Scribd