L'Ajuntament de Santpedor posa en marxa un servei regular de visites turístiques

Es portaran a terme el primer dissabte de cada mes començant per el proper 5 de febrer

Imatge d'arxiu d'una jornada del patrimoni a Santpedor
Imatge d'arxiu d'una jornada del patrimoni a Santpedor | AjStp
Redacció
25 de gener del 2022
Actualitzat a les 16:01h
L'oficina de turisme de Santpedor oferirà visites guiades el primer dissabte de cada mes. La primera serà dissabte 5 de febrer a la Font de les Escales i cada mes farà una proposta diferent.

L'objectiu de la iniciativa és donar a conèixer els atractius del poble a través d'un servei regular de visites i rutes guiades dels elements patrimonials, naturals i emblemàtics de Santpedor. El regidor de Turisme, Toni Puiggròs, explica que "la iniciativa vol potenciar el coneixement del nostre poble i també fer-lo un punt d'atracció de visitants".

La primera visita serà el 5 de febrer a la Font de les Escales, documentada per primer cop l'any 1291 i ubicada al subsòl de la plaça de la Font. És la font més antiga del poble i va ser fins al 1909 l'únic punt d'aprovisionament d'aigua a part dels pous. Les visites es faran de 10 a 13h per grups de màxim 10 persones cada mitja hora i és imprescindible inscriure's prèviament a través del web de l'Ajuntament.

Les visites turístiques coincidiran amb els dissabtes de plaça, que se celebren cada primer dissabte de mes. La plaça Gran U d'Octubre acull el mercat de proximitat i el mercat de la rampoina a més d'altres activitats culturals i gastronòmiques coordinades per l'entitat Horts amb Flors, amb el suport de l'Ajuntament. Les visites turístiques pretenen complementar els dissabtes de plaça amb la finalitat de dinamitzar el poble i els seus atractius.
Arxivat a