L'Ajuntament de Manresa preveu obrir totalment la plaça de Sant Ignasi abans de l'estiu

Els treballs a la façana del futur Museu del Barroc finalitzaran a finals de març o primers d'abril i després s'urbanitzarà l'espai que ocupava la Sala Ciutat

Estat de les obres a la façana del futur Museu del Barroc de Catalunya, aquest dimarts
Estat de les obres a la façana del futur Museu del Barroc de Catalunya, aquest dimarts | Pere Fontanals
25 de gener del 2022
Actualitzat el 26 de gener a les 15:40h
L'Ajuntament de Manresa treballa amb la previsió d'obrir totalment la plaça Sant Ignasi als vianants abans de l'arribada de l'estiu, segons ha pogut saber NacióManresa, tot i que no ha estat confirmat per fonts municipals. Per fer-ho possible compta amb que les obres que es porten a terme a la façana principal del futur Museu del Barroc de Catalunya finalitzaran a finals de març o primers d'abril, i això els donarà temps a portar a terme la urbanització de la part de la plaça que ocupava la Sala Ciutat i que ha estat tancada des del seu enderroc, l'octubre de 2016.

Actualment, les obres a la façana del Museu Comarcal de Manresa encaren la seva recta final. Ancorades les estructures principals, ara queda cobrir-les amb tubs metàl·lics i adequar-los. Les obres a l'interior de l'equipament continuen al ritme marcat i, posteriorment, caldrà portar-hi a terme la museïtzació. Cap d'aquestes intervencions, però, no tindrà afectació a l'exterior de l'edifici de manera que la urbanització de la plaça es pot portar a terme paral·lelament a les intervencions que es desenvolupin a dins.
 

Simulació de l'aspecte que tindrà la part nova de la plaça.. Foto: Batlle i Roig, arquitectes


Segons el la presentació que es va fer l'octubre de 2015, el Projecte d'Urbanització de l'Àmbit de la Capella del Rapte té la voluntat d'aconseguir un resultat coherent i unitari amb l'actual plaça de Sant Ignasi de tal manera que sigui percebuda com un únic espai públic a l'entorn de la Capella del Rapte, que quedaria envoltada d'espai per als vianants. L'àmbit d'actuació té una superfície de 1.008 m2 i és bàsicament la superfície que ocupava la Sala Ciutat.

El nou espai públic estarà destinat bàsicament a vianants i disposarà de recorreguts perfectament accessibles, petites zones d'estada i amb una forta presència de la vegetació. La previsió era que hi hagués quatre noves franges que es diferenciaran mitjançant la seva vegetació. Cadascuna d'aquestes franges prendrà com a referència un dels paisatges principals del camí que l'any 1522 va emprendre Ignasi de Loiola des de la vall de Loiola fins a Manresa, el Camí Ignasià. La voluntat de la proposta és representar aquesta ruta de 650 km a través dels seus quatre paisatges principals, Loiola, l'Ebre, Montserrat i Manresa.