BAXI Manresa tanca la primera volta amb victòria a Andorra (79-82)

Els bagencs remunten un partit que havien arribat a perdre de quinze punts

El BAXI Manresa ha sumat a Andorra la dotzena victòria de la temporada
El BAXI Manresa ha sumat a Andorra la dotzena victòria de la temporada | A. Martín
22 de gener del 2022
Actualitzat a les 20:36h
El BAXI Manresa segueix el seu idil·li amb la victòria. Després d'un bon primer quart de l'equip de Pedro Martínez, el Moarabanc Andorra s'ha fet amb el control de la situació gràcies als triples de Clevin Hannah i Drew Crawford. Els manresans s'han vist quinze punts a sota. Quan tot semblava més complicat, Sylvain Francisco s'ha posat la capa d'heroi i amb setze punts al període definitiu ha estat cabdal per consumar una gran remuntada. Chima Moneke, més discret que dimecres, ha fet un espectacular tap al darrer atac andorrà que ha estat decisiu. D'aquesta forma, el BAXI Manresa conserva opcions de ser cap de sèrie a la Copa. Perquè això passés, l'equip bagenc havien de guanyar i esperar. La victòria ja és al sac. Ara toca esperar.

El BAXI Manresa ha començat amb Dani Pérez, Joe Thomasson, Elias Valtonen, Chima Moneke i Ismael Bako. Clevin Hannah, Codi Miller-McIntyre, Drew Crawford, Nacho Llovet i Batatunde Olumuyiwa. Els andorrans han sortit un xic millor de cara a cistella (5-4, minut 3). Dos tirs lliures de Moneke han donat el primer avantatge al BAXI Manresa. Els de Pedro Martínez han aconseguit fer-se amb el ritme de partit. Mentre que als andorrans els costava trenar bones jugades el BAXI Manresa tenia cada cop un joc més fluid. Les primeres rotacions no han fet res més que consolidar aquesta tendència. Una contra culminada per Luke Maye situava el 9-17 al marcador i feia consumir un temps mort a Ibon Navarro (minut 8). Yankuba Sima i Nacho Llovet han estat els encarregats de tancar el primer quart (14-21).

Un triple de Sylvain Francisco posava els deu punts de distància entre els dos equips. El Morabanc Andorra ha reaccionat. Un parcial de 9-2 acostava postures (26-28, minut 15). Més que el despertar local el més preocupant al cantó bagenc era la pèrdua de fluïdesa. Connor Morgan queia lesionat després de topar amb el seu company Babatunde Olumuyiwa. Aquesta lesió no ha aturat els andorrans. Hannah ha escalfat el canell i amb dos triples seguits avançava estona després el seu equip (32-31, minut 16). El llançament triple ha estat el gran aliat del Morabanc Andorra. Crwaford s'ha unit a Hannah en un autèntic festival des de la línia de 6,75. En total, n'han aconseguit 8 al segon quart per un parcial de 33-15 en aquest període. Al descans, el BAXI Manresa perdia 47-36.

El domini del Morabanc Andorra ha seguit millor al començament de la segona part. Novament, el llançament exterior era clau per posar terreny entre els dos equips. Crawford seguia sent una de les màximes amenaces de l'equip pirinenc. L'avantatge local ha arribat diversos cops als quinze punts. Un triple de Dani Garcia i dues bones accions en defensa semblava que podien significar un canvi de tendència damunt el parquet. No ha estat així i Pedro Martínez ha hagut de reunir els seus jugadors (61-47, minut 28). El BAXI Manresa s'ha acostat fins als deu punts. Però la reacció no ha tingut continuïtat. A més, Pedro Martínez ha rebut una tècnica. L'entrenador s'ha queixat de la diferència de permissivitat als dos cantons. Al tercer quart al BAXI Manresa li han xiulat onze faltes i al Morabanc Andorra només tres. Un triple de Francisco ha situat el 68-57 al límit de període.

Una esmaixada de Bako trencava la barrera dels deu punts. Tot i desaprofitar algunes oportunitats, el BAXI Manresa ha aconseguit frenar el seu rival. La remuntada seguia sent complicada però primer cop en molts minuts semblava que al Morabanc Andorra li podien entrar els dubtes. Els triples eren ara manresans. Francisco i Maye situaven el 73-67 a manca de cinc minuts. Els andorrans han aturat, per uns moments, aquesta reacció. Francisco ha tornat a la pista per anotar vuit punts seguits que capgiraven el marcador (75-76, minut 38). Crawford, amb quatre punts, i Bako i Moneke, amb dos cadascú, posaven el 79-80 a manca de poc més de mig minut. Francisco ha errat un triple que podia ser la sentència. Moneke ha clavat un tap espectacular a Olumuyiwa. La pilota ha arribat a Thomasson i aquest ha rebut una falta antiesportiva. L'escorta ha anotat els dos tirs. Quedaven sis segons, el BAXI Manresa guanyava 79-82 i tenia la pilota. Pedro Martínez ha demanat temps mort per assegurar el darrer atac.  Els jugadors manresans han conservat la pilota per sumar un nou triomf. L'onzè de la primera volta i el dotzè de la temporada.

Incidències: Jordi Aliaga, Jorge Martínez i Fabio Fernández han estat els àrbitres del partit. Txemi Urtasun ha estat donat d'alta a la Lliga ACB però no ha entrat a la convocatòria.