El BAXI Manresa tancarà una gran primera volta a Andorra

Els bagencs buscaran la dotzena victòria un cop s’han classificat per a la Copa

El BAXI Manresa tanca la primera volta després d’haver-se classificat per a la Copa
El BAXI Manresa tanca la primera volta després d’haver-se classificat per a la Copa | A. Martín
21 de gener del 2022
Actualitzat el 22 de gener a les 11:37h
El BAXI Manresa continua amb el seu calendari frenètic i tancarà la primera volta contra el Morabanc Andorra (dissabte, 18.00h. Movistar Deportes) a la pista andorrana. Després de la classificació per a la Copa, el conjunt de Pedro Martínez apurarà les seves opcions de ser cap de sèrie si bé no depèn només del seu partit. De fet, aquesta dada no se sabrà fins la propera setmana ja que si bé el BAXI Manresa juga el seu darrer partit de la primera volta, alguns dels seus rivals encara hauran de jugar un o dos partits més. Per ser caps de sèrie, els manresans hauran de guanyar i esperar. Però passi el què passi, aquesta primera volta és ja històrica al Nou Congost

Yankuba Sima és el principal dubte que tindrà Pedro Martínez de cara al duel amb el Morabanc Andorra. Sense que això vulgui dir que està descartat. El tècnic del BAXI Manresa no es fia del mal moment del seu rival i preveu un partit molt dur. “Són un equip molt agressiu que pressiona moltíssim i que juga amb molt ritme. A Andorra sempre ens costa entrar als partits i hem d'estar preparats per un partit molt físic”, valora l'entrenador de l'equip manresà. 

La bona temporada del BAXI Manresa no ha passat inadvertida. Aquesta setmana, la Federació Francesa de Bàsquet ha anunciat que Sylvain Francisco serà convocat a les properes finestres FIBA del mes de febrer. Caldrà estar atents a les convocatòries d'altres seleccions. A la darrera aturada per compromisos internacionals van ser cridats amb els seus respectius països Dani Pérez, Yankuba Sima, Elias Valtonen, Ismael Bako i Marcis Steinsberg

El Morabanc Andorra ocupa la zona baixa de la classificació. L'equip dirigit per Ibon Navarro és el setzè classificat amb només cinc victòries. En té una de marge sobre la zona de descens. Els pirinencs sumen quatre derrotes seguides i no guanyen cap partit des del passat 4 de desembre. Aquesta dada, però, s'ha de relativitzar ja que el Morabanc Andorra té dos partits pendents. Al seu pavelló han obtingut quatre de les cinc victòries. Una d'elles, de mèrit contra el València Bàsquet. Tot i la mala classificació, els andorrans han mostrat que poden ser un equip molt perillós ja que la única victòria que han assolit a domicili va ser al Palau Olímpic de Badalona.

La temporada del Morabanc Andorra no ha guanyat per sobresalts. David Jelinek es va lesionar de gravetat a les finestres FIBA amb la selecció txeca. Gal Mekel també va quedar fora de joc durant el darrer partit contra el Bitci Baskonia. A més, els andorrans tampoc s'han pogut escapar del brot de Covid i la seva activitat normal s'ha vist afectada. 

Jordi Aliaga, Jorge Martínez i Fabio Fernández són els arbitres que xiularan el partit. 

Arxivat a