Monistrol de Montserrat recupera el ball del Bo-Bo després de l'aturada de 2021

És la primera vegada que se suspenia el ball des de la guerra civil

Ball del Bo-Bo a Monistrol de Montserrat, aquest dijous
Ball del Bo-Bo a Monistrol de Montserrat, aquest dijous | AjMdM
Redacció
21 de gener del 2022
Actualitzat a la 13:17h
Monistrol de Montserrat ha recuperat aquest dijous el centenari ball del Bo-Bo després de l'aturada obligada de 2021 a causa de les restriccions per contenir la pandèmia. Era la primera vegada que el tradicional ball se suspenia des de la guerra civil. El retrobament, però, ha tingut una particularitat: com si s'avancés la Festa dels Romeus -que tindrà lloc a final de mes-, públic i balladors han fet l'acte emmascarats.

El ball, que ha mantingut els mateixos administradors del 2021, ha estat protagonitzat per Sílvia Subirana i Javier Iglesias, que feia d'abat; Gemma García i Jordi Martínez, de batlle, i Mercè Claret i Francesc Rubio, de prior. El ball, que s'ha celebrat a la plaça que porta el seu nom, ha estat amenitzat per la Cobla Osona.

Excepte per l'obligatorietat de la mascareta, el ball del Bo-Bo s'ha desenvolupat seguint la tradició entre un públic menys nombrós del que és habitual.

Els actes continuen
Després de la jornada de Sant Sebastià, els actes de la Festa Major d'Hivern de Monistrol de Montserrat continuaran divendres a les 6 de la tarda a la sala Joan Carles Amat amb un espectacle d'animació infantil que farà les delícies dels més menuts de la vila.

Dissabte a 2/4 de 7 de la tarda als carrers de la vila tindrà lloc el passacarrers dels Grallers de Monistrol. A les 8 del vespre, la sala Joan Carles Amat acollirà un espectacle teatral per a tots els públics que clourà la vetllada del dia amb molt bon humor.

Diumenge se celebrarà la diada de les Santes Relíquies. A 2/4 de 10 del matí, els carrers de la vila viuran la passada d'una cobla de ministrers per anar a recollir la bandera i els administradors de les Santes Relíquies. A 2/4 d'11 del matí, a l'església parroquial es farà l'ofici major. En el transcurs de la missa es veneraran les Santes Relíquies de la parròquia, i a la cloenda es cantaran els seus Goigs. A 2/4 de 12 del matí, a la plaça del Bo-Bo, es cursarà la invitació als actes de la tarda, i seguidament, al mateix lloc, es portarà a terme una exhibició de les danses dels nous Bastoners, acompanyats musicalment pels grallers del municipi.

A les 5 de la tarda, als carrers de la vila, es repetirà la passada a càrrec d'una cobla de ministrers per anar a recollir la Bandera i els administradors de les Santes Relíquies. A les 6 de la tarda, a l'església parroquial, es farà el Tedèum i veneració de les Santes Relíquies. Al final de la cerimònia es cantaran els seus Goigs. A 2/4 de 7 de la tarda, a la plaça del Bo-Bo, s'hi celebraran les ballades amb tota decència, que seran iniciades pels administradors de les Santes Relíquies i obertes a la participació de tota la població de la vila. Durant la ballada es farà l'elecció i aprovació dels administradors per a la propera festa de les Santes Relíquies. Seguidament, a la mateixa plaça, es tancarà la jornada amb un berenar popular per a tots els assistents.

El programa d'actes de la Festa Major d'Hivern es tancarà el cap de setmana del 29 i 30 de gener amb la IX Festa dels Romeus, en la qual representarà l'origen històric del Vot de Poble a Sant Sebastià. A més, el diumenge a 2/4 d'11 del matí, a l'església parroquial, tindrà lloc la missa en sufragi dels difunts de la vila i associats, al final de la qual es cantaran els Goigs.