BAXI Manresa segella el seu pas a la Copa derrotant l'Obradoiro (104-84)

Chima Moneke aconsegueix un triple-doble amb 32 punts, 12 rebots i 10 faltes rebudes

El BAXI Manresa torna a la Copa 18 anys després
El BAXI Manresa torna a la Copa 18 anys després | Manel Mas
19 de gener del 2022
Actualitzat el 20 de gener a les 8:40h
Nit històrica al Nou Congost. Divuit anys després, el BAXI Manresa serà a la Copa. En aquella ocasió, va ser Sevilla. Enguany, Granada. Tot gràcies a la victòria de l'equip bagenc davant un Monbús Obradoiro que ha posat les coses molt complicades. Igual que fa tres dies contra el Gran Canaria, els bagencs han sentenciat el partit als darrers deu minuts. En una nit com aquesta, potser no és massa just destacar un jugador per sobre de la resta. Però tampoc seria just obviar el partit de Chima Moneke. El jugador nigerià ha aconseguit un triple-doble amb 32 punts, 12 rebots i 10 faltes rebudes.

El BAXI Manresa ha començat amb Dani Pérez, Joe Thomasson, Elias Valtonen, Chima Moneke i Yankuba Sima. El Monbús Obradoiro, amb Braydon Hobbs, Kassius Robertson, Thomas Scruub, Viny Okouo i Hnery Ellenson. Elleson ha avançat l'equip gallec des de la línia de 6,75. La resposta del BAXI Manresa ha estat un parcial de 7-0 (7-3, minut 3). Res que hagi intimidat un conjunt visitant que ha recuperat ràpidament la davantera. La distància no ha passat dels quatre punts. De fet, els dos equips s'han alternat al marcador. La igualtat als primers deu minuts ha estat màxima. Tant que el BAXI Manresa només dominava per un punt al final del primer quart (29-28).

Els segon parcial ha començat amb un intercanvi de cistelles i la tercera personal de Birutis. Malgrat ser un home important, Moncho Fernández ha mantingut el lituà en pista en comptes de protegir-lo. L'emoció ha seguit present a la pista. Fins que una antiesportiva d'Albert Oliver sobre Dani Pérez ha permès una primera estrebada local. El BAXI Manresa ha resolt la jugada amb quatre punts al seu favor. Després, Pérez ha sumat una nova cistella que atorgava als bagencs un màxim avantatge de sis punts (41-35, minut 15). Semblava que els de Pedro Martínez tenien l'opció de posar distància. Però no ha estat així. El Monbús Obradoiro ha sabut reaccionar i han capgirat el marcador (54-56, minut 20).

Els de Pedro Martínez han sortit decidits a canviar el signe del partit a la segona part. Moneke no faltava a la seva cita amb l'espectacle i feia un de les seves esmaixades plenes de plasticitat. El nigerià era el jugador més actiu. Encertat en la majoria d'accions, en algunes pecava de voler fer la guerra pel seu compte. El BAXI Manresa controlava el ritme de partit però no aconseguia trencar el partit. Roberton era capaç de mantenir el seu equip dins uns marges que permetien pensar en qualsevol desenllaç. Els manresans han arribat a tenir vuit punts al seu favor. Novament, els visitants s'han aixecat i amb un parcial de 0-9 avançava molts minuts després els de Fernández (71-72, minut 29). El darrer minut de quart, però, ha estat favorable al BAXI Manresa. Entre Sima i Moneke -han anul·lat el tir lliure de Beliauskas per deixar el 73-73 a manca de deu minuts.

Moneke, letal
Moneke ha seguit capitalitzant el joc del seu equip. Punts, rebots, personals forçades i, fins i tot, una assistència a Valtonen en un moment en què als de Pedro Martínez els convenia sumar. Ismael Bako i Sylvain Francisco també anotaven per posar una nova màxima renda al marcador (84-75, minut 34). Ha estat el principi de la sentència i del passaport cap a Granada. El BAXI Manresa ha seguit treballant per ampliar cada cop més la diferència al seu favor. Els últims minuts han estat ja de celebració amb el Nou Congost cantant "sí, sí, sí, la copa ja és aquí". 104-84 i premi a una gran primera volta. Dissabte cap Andorra a buscar la millor classificació possible.

Chima Moneke ha estat el jugador destacat del partit. Foto: J. Alberch

Incidències: Óscar Perea, Rubén Sánchez Mohedas i Alfonso Olivares García han estat els àrbitres del partit.