Gairebé 9 hores sense llum ni gas al carrer Verdaguer per un curtcircuit

El creuament d'un cable elèctric soterrat ha cremat una caixa elèctrica i s'ha detectat monòxid de carboni en un bar

Operaris de les companyies de subministraments treballant al bar Verdaguer
Operaris de les companyies de subministraments treballant al bar Verdaguer | Pere Fontanals
19 de gener del 2022
Actualitzat a les 20:16h
Els veïns del carrer mossèn Jacint Verdaguer de Manresa, entre la plaça Sant Jordi i la plaça Cots han estat aquest dimecres gairebé 9 hores sense subministrament de gas ni electricitat a causa d'un curtcircuit que ha provocat un cable soterrat en una caixa elèctrica que hi ha a la cruïlla amb el carrer Joan XXIII. A més, quan els Bombers han arribat a lloc han detectat monòxid de carboni al bar Verdaguer -a la mateixa cruïlla-, motiu pel qual també han tallat el subministraments de gas -el d'electricitat ja havia saltat- a l'espera de l'arribada dels operaris.

Els operaris de les companyies elèctrica i de gas han treballat aquest dimecres a la cruïlla dels carrers Verdaguer i Joan XIII, on aquest dimecres al matí una caixa elèctrica ha tret fum i s'ha detectat monòxid de carboni en les lectures a l'interior del bar Verdaguer sense que, inicialment, baixés la seva concentració malgrat la ventilació del local.

Tres dotacions dels Bombers s'han desplaçat aquest dimecres poc abans de 2/4 de 8 del matí a la cantonada dels carrers Mossèn Jacint Verdaguer i Joan XIII per una caixa elèctrica exterior que fumejava. Un cop arribats al lloc han comprovat que tots els edificis del carrer Verdaguer des de la plaça Sant Jordi a la plaça Cots es trobaven sense subministrament elèctric i que a l'interior del bar Verdaguer hi feia pudor de gas. En fer les mesures han comprovat que no hi havia gas, però sí monòxid de carboni, de manera que han ventilat el local.

Malgrat la ventilació, la concentració de monòxid de carboni a l'interior del bar no ha baixat de manera que els Bombers han treballat amb la hipòtesi que l'origen del monòxid era exterior a l'establiment i per això han tallat el subministrament.

En paral·lel, han detectat que el creuament d'un cable cable soterrat ha estat l'origen del curtcircuit a la caixa elèctrica exterior que s'ha cremat. Un cop avaluada la situació, els Bombers han deixat les reparacions ens mans de les companyies de gas i electricitat. La situació s'ha normalitzat a 1/4 de 5 de la tarda, gairebé 9 hores després de l'avaria.