El BAXI Manresa serà a la Copa si derrota dimecres el Monbús Obradoiro

En cas de derrota, els bagencs tindran una nova oportunitat aquest dissabte

El BAXI Manresa es classificarà per a la Copa si derrota el Monbús Obradoiro
El BAXI Manresa es classificarà per a la Copa si derrota el Monbús Obradoiro | J. Alberch
18 de gener del 2022
Actualitzat a les 20:03h
El BAXI Manresa jugarà contra el Monbús Obradoiro (dimecres, 21.30h. Movistar Deportes) un partit que pot implicar un doble premi. La victòria per si mateixa consolidaria la bona posició a la classificació dels manresans que sumarien ja deu victòries a manca d'un partit per acabar la primera volta. A més, certificaria la classificació del conjunt manresà per a la Copa que se celebrarà a Granada el proper mes de febrer. Des del 2004 que el conjunt manresà no hi participa.

Després de l'entrenament han parlat Elias Valtonen i Dani Garcia. L'aler finès, autor de 14 punts el passat diumenge, adverteix que el Monbús Obradoiro "té grans jugadors a totes les posicions. Haurem d'estar preparats per respondre cada acció". Valtonen reconeix les ganes de ser a la copa del rei que tenen tots els jugadors. Per la seva part, Garcia explica que la plantilla està en un bon moment anímic després de les dues darreres victòries. El base afegeix que "afrontem el partit amb la màxima ambició. Cal que portem el partit al nostre territori, pressionar en defensa i córrer al contraatac". Garcia creu que "jugar un joc alegre" pot ser clau. 

El Monbús Obradoiro ocupa el quinzè lloc de la classificació amb cinc victòries. Els gallecs han perdut sis dels darrers vuit partits que han disputat. Lluny de Fontes do Sar només sumen una victòria. L'equip de Moncho Fernández no guanya lluny de casa des del passat 23 d'octubre. Malgrat aquestes males dades, els gallecs són molt incòmodes per als seus rivals i tenen bons jugadors fora del perímetre, com l'anotador Thomas Scrubb, com els pivots Laurynas Birutis i Henry Ellenson. Una altra dada que ha de mantenir alerta l'equip de Pedro Martínez és el fet que el Monbús Obradoiro ha guanyat els darrers quatre enfrontaments entre els dos equips.

Fernández tindrà dimecres la totalitat de la seva plantilla disponible i haurà de descartar un jugador. El tècnic gallec ha elogiat el BAXI Manresa abans de viatjar cap al Bages. "Es tracta d'un equip que juga molt bé. Fan bé moltes coses i són un equip fantàstic als primers segons de possessió. També són molt bons en el rebot ofensiu i executen molt bé les segones oportunitats", ha comentat Fernández. 

Óscar Perea, Rubén Sánchez Mohedas i Alfonso Olivares García són els àrbitres designats per xiular el partit. Els membres del primer equip del CE Manresa seran a la grada del Nou Congost per animar els jugadors del BAXI Manresa.

Arxivat a