La Festa Major d'Hivern de Monistrol de Montserrat recupera el ball del Bo-Bo

Els actes centrals se celebraran la diada de Sant Sebastià, aquest dijous, però el programa s'allarga fins a final de mes amb la Festa dels Romeus

Monistrol de Montserrat recupera el ball del Bo-Bo
Monistrol de Montserrat recupera el ball del Bo-Bo | ASS
18 de gener del 2022
Actualitzat a la 13:09h
La Festa Major d'Hivern de Monistrol de Montserrat recuperarà aquest dijous el tradicional ball del Bo-Bo després que en el 2021 no se celebrés a causa de les restriccions per combatre la pandèmia. Els actes centrals se celebraran la diada de Sant Sebastià, aquest dijous, però el programa s'allarga fins a final de mes.

Aquest dimecres a 2/4 de 9 del vespre a l'església parroquial, se celebrarà la vigília de la diada de Sant Sebastià, amb les solemníssimes completes cantades, amb l'assistència dels administradors de Sant Sebastià i les autoritats. La cerimònia conclourà amb l'escenificació del drama sacre Sebastià.

Dijous, diada de Sant Sebastià, a les 10 del matí, des del campanar de l'església parroquial, hi haurà el gran repic de Festa Major. A la mateixa hora, als carrers de la vila, es farà la passada a càrrec de la Cobla Osona per a anar a recollir els administradors, les autoritats i la bandera de Sant Sebastià.

A les 11 del matí, l'església parroquial acollirà l'ofici solemníssim, amb l'assistència dels administradors i les autoritats locals. Predicarà les glòries del Sant un reputat orador forà. Al llarg de la celebració es venerarà la Relíquia i es cantaran els Goigs. Els cants de la missa seran entonats pels membres del centenari Orfeó Monistrolenc.

A 2/4 d'1 del migdia, a la plaça del Bo-Bo es portarà a terme el pregó de Festa Major a càrrec del credencer de l'associació i, tot seguit, se celebrarà una airosa ballada de Sardanes. A les 5 de la tarda, als carrers de la vila, es tornarà a fer la passada a càrrec de la Cobla Osona per anar a recollir els administradors i les autoritats locals. A les 6 de la tarda, als carrers de la vila s'hi farà la solemníssima processó amb la imatge de Sant Sebastià, al final de la qual es venerarà la Relíquia i s'entonaran els Goigs.

A les 7 de la tarda, a la plaça del Bo-Bo, es repartirà el típic pastisset de Sant Sebastià i, tot seguit, es presentarà als vilatans la parella de l'administrador prior. Seguidament, al mateix lloc, es portarà a terme el típic ball del Bo-Bo i l'aprovació dels administradors per a la Festa de Sant Sebastià de l'any 2023.

Després de la jornada de Sant Sebastià, els actes de la Festa Major d'Hivern de Monistrol de Montserrat continuaran divendres a les 6 de la tarda a la sala Joan Carles Amat amb un espectacle d'animació infantil que farà les delícies dels més menuts de la vila.

Dissabte a 2/4 de 7 de la tarda als carrers de la vila tindrà lloc el passacarrers dels Grallers de Monistrol. A les 8 del vespre, la Sala Joan Carles Amat acollirà un espectacle teatral per a tots els públics que clourà la vetllada del dia amb molt bon humor.

Diumenge se celebrarà la diada de les Santes Relíquies. A 2/4 de 10 del matí, els carrers de la vila viuran la passada d'una cobla de ministrers per anar a recollir la bandera i els administradors de les Santes Relíquies. A 2/4 d'11 del matí, a l'església parroquial es farà l'ofici major. En el transcurs de la missa es veneraran les Santes Relíquies de la parròquia, i a la cloenda es cantaran els seus Goigs. A 2/4 de 12 del matí, a la plaça del Bo-Bo, es cursarà la Invitació als actes de la tarda, i seguidament, al mateix lloc, es portarà a terme una exhibició de les danses dels nous Bastoners, acompanyats musicalment pels grallers del municipi.

A les 5 de la tarda, als carrers de la vila, es repetirà la passada a càrrec d'una cobla de ministrers per anar a recollir la Bandera i els administradors de les Santes Relíquies. A les 6 de la tarda, a l'església parroquial, es farà el Tedèum i veneració de les Santes Relíquies. Al final de la cerimònia es cantaran els seus Goigs. A 2/4 de 7 de la tarda, a la plaça del Bo-Bo, s'hi celebraran les ballades amb tota decència, que seran iniciades pels administradors de les Santes Relíquies i obertes a la participació de tota la població de la vila. Durant la ballada es farà l'elecció i aprovació dels administradors per a la propera festa de les Santes Relíquies. Seguidament, a la mateixa plaça, es tancarà la jornada amb un berenar popular per a tots els assistents.

El programa d'actes de la Festa Major d'Hivern es tancarà el cap de setmana del 29 i 30 de gener amb la IX Festa dels Romeus, en la qual representarà l'origen històric del Vot de Poble a Sant Sebastià. A més, el diumenge a 2/4 d'11 del matí, a l'església parroquial, tindrà lloc la missa en sufragi dels difunts de la vila i associats, al final de la qual es cantaran els Goigs.