Dijous arribarà al Kursaal «36 + 1», a mig camí del recital poètic amb el rerefons de la guerra i postguerra

"36 poemes a partir del 36" un recull del Ricard Creus amb una visió intima a partir del 18 de juliol de 1936

Dijous arribarà al Kursaal «36 + 1»
Dijous arribarà al Kursaal «36 + 1» | Promocional
Redacció
18 de gener del 2022
Actualitzat a les 11:52h
La sala petita del Kursaal estrena temporada aquest dijous a les 7 de la tarda amb 36+1, un recull publicat el 1978 per Ricard Creus, amb una visió íntima dels fets que es van produir a partir del 18 de juliol de 1936, amb la interpretació, direcció i dramatúrgia de Maria Pla

L'obra parla de la guerra i la postguerra i de la lluita silenciosa que va portar a la recuperació de les llibertats democràtiques. 36+1 és una proposta propera perquè connecta emocionalment amb un període que encara avui ressona amb insistència, però distanciada en la forma per una teatralitat essencialitzada que defuig l'estètica bèl·lica i els testimonis traumàtics, l'allunya del costumisme, i la fa universal. 

Una proposta a mig camí del recital poètic i l'obra de teatre que ens connecta emocionalment amb un període que encara avui ressona amb insistència.

L'1 del títol fa referència a tot el que, per força, va esdevenir després del trenta-sis, i a un fragment d'un altre poema d'Ovidi Montllor, inclòs com a referent teatral i en clar homenatge, que encaixa de ple en l'univers de Ricard Creus. 

Les entrades es poden comprar a taquilles i per internet. Tenen un preu de 15 euros (12 euros amb descompte de Majors de 65 anys, menors de 30 i amb Carnet Galliner). Durant l'espectacle s'aplicaran les mesures recomanades per les autoritats sanitàries, amb una reducció de l'aforament del 70% i l'ús de mascareta durant tota la funció.