Súria tindrà el cinquè punt Òmnia del Bages per difondre les TIC

També, el govern espanyol aprova dos projectes presentats per Súria al nou Fons Estatal

Redacció
27 de febrer del 2010
El ministeri de Política Territorial ha aprovat dos projectes presentats per l'Ajuntament de Súria al Fons Estatal per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local, segons va informar l'equip de govern municipal durant el ple celebrat ahir, dijous. En total, els pressupostos dels dos projectes sumen 407.823,64 euros que seran aportats íntegrament pel govern espanyol.

Els dos projectes aprovats són els següents:
  • Arranjament del Pla de la Font per a la seva sostenibilitat i adaptació tecnològica de la font i entorn de la plaça de Sant Joan (import: 377.961,64 euros, IVA inclòs).
  • Substitució de la tanca perimetral del CEIP Francesc Macià (import: 29.862 euros, IVA inclòs).
L'Ajuntament es troba en espera de conèixer la decisió del ministeri de Política Territorial sobre el tercer projecte presentat, que es refereix a la recuperació ciutadana del riu Cardener al seu pas pel nucli urbà (import: 268.804,78 euros, IVA inclòs). Abans de ser presentats al ministeri, els tres projectes van obtenir el vistiplau de la Diputació de Barcelona i de la subdelegació del govern a Barcelona.

En el ple de dijous van ser aprovats els projectes d'obres relacionats amb aquestes actuacions, amb 9 vots a favor (PSC, ERC, GPS i AIS), 2 vots en contra (GIS) i 1 abstenció (CiU). Es tracta del pas previ a l'obertura del termini d'exposició pública.

El ple municipal també va aprovar per unanimitat l'adjudicació provisional de la gestió del cementiri municipal a l'empresa Inversiones Funerarias Reunidas SL. L'adjudicació està condicionada a l'ingrés d'una garantia definitiva per part d'aquesta societat per tal de signar el contracte administratiu corresponent.

El cànon anual establert per a la gestió del cementiri és de 14.000 euros més IVA. L'empresa adjudicatària s'ha compromès a efectuar diferents actuacions de millora i manteniment de les instal·lacions, a més d'oferir serveis complementaris per als usuaris.

El ple va aprovar per unanimitat un projecte d'obres per millorar el condicionament interior de la planta baixa del Casinet, dins del procés de recuperació d'aquest emblemàtic edifici del Poble Vell per acollir un espai museístic. Les obres permetran posar-hi nova il·luminació, acondicionar l'espai, habilitar una sala de magatzem i instal·lar lavabos, amb un pressupost previst d'uns 32.000 euros.

El ple va aprovar per unanimitat una moció de l'AIS per a l'elaboració d'un pla especial i catàleg de protecció del patrimoni arquitectònic de Súria. També es va aprovar per 10 vots a favor (PSC, ERC, GPS, GIS i CiU) i 2 abstencions (AIS) una proposta de resolució presentada pel GIS sobre la política de programació d'exposicions a la sala municipal Cal Balaguer del Porxo.

Súria tindrà un punt Òmnia per difondre les TIC
El ple també va aprovar per unanimitat un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i la Fundació Privada per l'Anàlisi i la Promoció Social (Fupapso) per crear a la vila un punt Òmnia que serveixi per promoure les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). El conveni tindrà una vigència de dos anys prorrogables.

El projecte Òmnia va néixer l'any 1999 per iniciativa de la Generalitat. La iniciativa s'articula a través d'una xarxa de centres gestionats per entitats sense ànim de lucre. Aquest serà el cinquè punt Òmnia del Bages, després dels que ja funcionen als barris manresans de la Font dels Capellans, la Balconada, el Xup i les Escodines.
Arxivat a