Festes Majors

Garrofins, Pollo i teiers es preparen per tornar a ballar a la Festa Major d'Hivern de Moià

La capital del Moianès celebrarà la Festa de Sant Sebastià amb actes repartits durant tot el gener

per Redacció, 15 de gener de 2022 a les 14:46 |
El Pollo tornarà a ser protagonista de la Festa de Sant Sebastià | Xavier Rius
Moià iniciarà el proper dimecres els actes de la Festa Major d'Hivern amb la programació de diverses activitats durant el mes de gener. Tots els actes se celebraran seguint les mesures sanitàries actives en el seu moment.

Programa


Dimecres 19 de gener


- 17.30h a la Biblioteca Municipal. Conte de La pallassa Priska i un taller de maquillatge, a càrrec de la rondallaire Eva González. Aquest és un conte divertit i entranyable, on la seva protagonista, la pallassa Priska, despistada de mena, sempre oblida el seu nas màgic per tot arreu. Sort en té dels seus amics, els habitants de la mar Mediterrània, que sempre li donen un cop de mà per poder-lo trobar. Aforament limitat. Cal inscripció prèvia.
- 19.00h amb sortida des de Can Carner. Garrofins, Pollo i teiers faran la tradicional ballada de la vigília de Sant Sebastià pels carrers de la vila.

Dijous 20 de gener


- 12.00h a l'Església parroquial, Ofici solemne de Sant Sebastià, amb la participació dels Garrofins i els Grallers de Moià. A la sortida d'ofici, ballada dels Garrofins davant l'Església parroquial.

Diumenge 23 de gener


- 13.00h a la plaça de davant del CAP. Danses tradicionals de Moià. Ball del Ciri, Ball de Gitanes i Ball de Garrofins interpretades per la Cobla Sabadell. En cas de pluja o mal temps es farà a l'interior de l'Església parroquial.

Diumenge 30 de gener


- 13.00h aproximadament a la plaça Major. En el moment de l'arribada dels administradors i la bandera del gremi a la plaça Major per rebre la benedicció del tercer tomb s'interpretarà el Ball del Contrapàs Curt de Moià, dansa que per tradició s'associa als traginers i al seu patró Sant Antoni. 

Participació