Súria manté viva la cultura en la seva segona Festa de Sant Sebastià en pandèmia

Els actes de la Festa Major d'Hivern se celebraran entre el 19 i el 23 de gener

Pregó de la Festa de Sant Sebastià de 2021
Pregó de la Festa de Sant Sebastià de 2021 | AjSú
Redacció
15 de gener del 2022
Actualitzat el 18 de gener a les 19:38h

Súria celebrarà del 19 al 23 de gener la Festa de Sant Sebastià en què renovarà el Vot de Poble, promesa feta pels avantpassats a Sant Sebastià per tal que els alliberés de l'epidèmia que en aquell moment assolava Súria.

Per segon any consecutiu, la festa arriba en plena pandèmia, fet que torna a condicionar un any més la programació festiva. Amb tot i això, Súria segueix apostant per mantenir viva la cultura i per seguir celebrant les seves tradicions.


Dimecres 19 de gener
- 20.00 h. Pregó de festes. Conferència La desaparició i recerca de l'antic arxiu parroquial de Súria, a càrrec de l'historiador i arxiver Albert Rumbo i Soler. Clourà l'acte la interpretació de l'Himne a Sant Sebastià, amb lletra de Josep Serra i Janer i música del compositor surienc recentment traspassat Jaume Macià i Agut. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.

Dijous 20 de gener
- 9.45 h. Galejada. A càrrec dels Trabucaires del Tro Gros.
- 11.00 h. Missa solemne i renovació del Vot de Poble a Sant Sebastià. Acabarà amb el cant dels Goigs de Sant Sebastià, d'Antoni Malats i Gallés. Lloc: Església Parroquial de Sant Cristòfol.
- En acabar la celebració. Cercavila. Amb la participació de grups i entitats locals: Agrupació Sardanista, Cobla Súria, Geganters i Grallers del Poble Vell, Geganters del Gorg de l'Olla, Trabucaires del Tro Gros i Xaranga de l'Escola Municipal de Música. Recorregut: carrers del centre urbà, des del davant de l'Església i amb final a la plaça de Sant Joan.
- 12.30 h. Sardanes. Amb la Cobla Súria. Lloc: plaça de Sant Joan.
- 18.00 h. Obra de teatre: Bloquejats. Una comèdia dirigida per Eduard Reguant Gallego, on els seus set protagonistes ens faran passar una bona estona de riures i emocions, i on veurem que les amistats no sempre són el que semblen... Properes representacions: diumenge 30 de gener (18.00 h) i diumenge 6 de febrer (18.00 h). Venda d'entrades: a l'establiment Milar Reguant Agut, al web de Foment Cultural i a la taquilla del Teatre, una hora abans de cada funció. Lloc: Teatre del Foment Cultural.

Divendres 21 de gener
- 19.00 h. Concert de The Penguins. Reggae per a xics. Es tracta d'un concert on es presenta un repertori de cançons populars i d'autor d'arreu de Catalunya, passades pel sedàs dels ritmes i les músiques jamaicanes. S'estableix així una combinació única entre el nostre repertori popular i l'estil conegut com a Reggae, creant un espectacle dinàmic, alegre i participatiu. Lloc: Pavelló Municipal d'Esports Josep Fàbrega i Tort.

Dissabte 22 de gener
- 9.00 h. Sortida Coneguem el nostre entorn. Organitzada pel Centre Excursionista i amb la intervenció d'Albert Fàbrega. Caminada d'aproximadament 8 quilòmetres per tal de conèixer millor el nostre entorn. Lloc de concentració: plaça de Sant Joan.
- 18.00 h. Inauguració de l'exposició 1932: Tres dies de revolta a Súria sobre la revolta anarquista del gener de 1932, de la qual enguany se'n commemoren els noranta anys. Amb la intervenció dels comissaris de l'exposició, l'historiador Jordi Algué i Sala, i l'estudiós Marc Rubí i Romero, ambdós suriencs. Lloc: Cal Balaguer del Porxo.
- 21.00 h. Concert de Nadal. A càrrec de la Coral Escriny de Santpedor, dirigida per Marc Reguant i Vila. El concert ofereix una mostra de música per a cor d'autors contemporanis, amb obres de compositors com Josep Vila i Casañas, Josep Ollé i Sabaté o Albert Guinovart i Mingacho. Però també d'altres compositors europeus actuals, com ara el basc Josu Elberdin, el letó Ēriks Ešenvalds o el gal·lès Karl Jenkins. Completen el programa una peça nadalenca de Cristòfor Taltabull i dos estàndards de jazz de Cole Porter i dels germans Gershwin, respectivament. Lloc: Pavelló Municipal d'Esports Josep Fàbrega i Tort.

Diumenge 23 de gener
- 10.30 h. Visita històrico-patrimonial sobre la revolta de 1932. Un recorregut per conèixer els fets de la revolta anarquista del gener de 1932, sobre els mateixos indrets on va succeir ara fa noranta anys. A càrrec de l'historiador Jordi Algué i Sala i de l'estudiós Marc Rubí i Romero, ambdós suriencs i comissaris de l'exposició 1932: Tres dies de revolta a Súria. Lloc de concentració: barri de Fusteret.

Notes d'interès
- Banderes als balcons. Es demana a tot el veïnat que per donar més solemnitat a la festa, el dijous 20 de gener es posi la bandera catalana a finestres i balcons.
- Tots els actes d'aquest programa seguiran les mesures sanitàries vigents en el moment de realitzar-se.
Arxivat a