1 de 10
Fotografia

Lliurats els guardons del 14è premi fotogràfic Memorial Modest Francisco

El premi especial "El Nen" recau en Pep Codina, mentre que en la modalitat de temàtica lliure s'imposen Francesc Valldeoriola, Antonio Garballo i Carles Alasraki

Lliurament de premis del Memorial Modest Francisco | AjM
per Redacció, 14 de gener de 2022 a les 22:48 |
Aquest article es va publicar originalment el 14 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Centre Cultural El Casino ha acollit aquest divendres a la tarda el lliurament de guardons de la 14a edició del concurs fotogràfic Modest Francisco, organitzat per l'Ajuntament de Manresa amb la col·laboració de Foto Art Manresa. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, de la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo, i del president de Foto Art Manresa, Bernat Bozzo, que ha estat l'encarregat de fer la lectura del veredicte.

El premi especial El Nen -dotat amb 600 euros- ha recaigut en Pep Codina, de Tona. Pel que fa a la modalitat de temàtica lliure s'han imposat Francesc Valldeoriola (1er premi - 500 euros), Antonio Garballo (2on premi - 400 euros) i Carles Alasraki (3er premi - 300 euros). La dotació econòmica dels premis és a càrrec de l'Ajuntament de Manresa. Tots els premiats reben a més a més una medalla obra de Ramon Oms. Després del lliurament, s'ha inaugurat l'exposició de les obres presentades.


El concurs es va crear en record i homenatge al fotògraf manresà Modest Francisco Erill (1932-1999). La primera convocatòria es va fer el 2001 i es va repetir anualment fins a la sisena edició, a partir de la qual va passar a tenir una periodicitat biennal.

El premi va començar com una iniciativa de Carme Serra i Torres (vídua de Modest Francisco), l'Ajuntament de Manresa i el Museu de Manresa, amb el suport de Foto Art Manresa i de la Federació Catalana de Fotografia. Dissortadament Carme Serra va morir l'any passat i amb aquesta nova convocatòria del premi, les institucions implicades aposten per la continuïtat i volen tenir Modest Francisco i Carme Serra molt presents en el record.


Amb el temps hi ha hagut petites modificacions dels temes del concurs: els dos primers anys va ser tema únic i obligat El Nen, després s'hi va incorporar una convocatòria de tema lliure. Des de la 6a edició, de 2006, la convocatòria va passar a ser biennal i es premien dues modalitats que són: Tema lliure i El Nen

El jurat d'aquesta edició ha estat integrat per Josep Manel Requena Bosch (Agrupació fotogràfica AFOFER de Ripollet), Josep Companyó Castellví (Agrupació fotogràfica CQUIEFoto de Puig-reig) i Climent Clerch Valls (Agrupació fotogràfica Flaix Gelida de Gelida).

 

Participació