El BAXI Manresa vol seguir la bona línia contra el Gran Canaria

Comença la segona volta sense que s'hagi decidit la primera

El BAXI Manresa comença la segona volta davant el Gran Canaria
El BAXI Manresa comença la segona volta davant el Gran Canaria | M. Henríquez
14 de gener del 2022
Actualitzat el 15 de gener a les 19:20h
El BAXI Manresa comença la segona volta de la Lliga Endesa sense haver acabat la primera rebent el Gran Canaria (diumenge, 17.00h. Movistar Deportes 1). Serà el primer partit després de la gesta aconseguida diumenge passat al Palau Blaugrana. L'equip de Pedro Martínez recupera una aparent normalitat i torna al ritme normal de competició les setmanes que no té compromisos europeus. La Grada d'animació ha fet campanya aquesta setmana perquè la gent vagi al Nou Congost amb samarretes vermelles per omplir de color el pavelló. 

Pedro Martínez podrà comptar amb tots els jugadors amb l'excepció de Janis Berzins. Aquest divendres, el BAXI Manresa ha anunciat la desvinculació de l'aler letó a petició del mateix jugador. Qui ha estat fins ara el seu entrenador ha lloat l'actitud de Berzins a qui ha catalogat com "un excel·lent professional" però també ha dit que l'equip necessita un altre perfil de jugador. Berzins, veient el seu poc protagonisme, ha trobat una sortida interessant per a ell i el club manresà no li ha posat cap problema,

Després de la victòria al Palau Blaugrana, el tècnic espera que tothom hagi fet l'anàlisi de la situació i tingui clar que ara toca enfrontar-se a un rival directe com és el Gran Canaria. I Pedro Martínez adverteix que el seu equip haurà de millorar respecte el partit de la primera volta jugat fa escassament un mes. "Va ser un cara o creu que vam guanyar. Però si juguem igual, perdrem", ha comentat l'entrenador del BAXI Manresa. 

Aquesta setmana s'ha incorporat als entrenaments Txemi Urtasun. De moment, el navarrès s'entrena amb l'equip i està assimilant els mecanismes de joc. Queda descartat que sigui donat d'alta per enfrontar-se al Gran Canaria aquest diumenge. Però tot indica que tindrà fitxa ben aviat per poder ser present a la Basketball Champions League. A la competició europea s'exigeix un mínim de cinc jugador de quota estatal en convocatòries de dotze jugadors i després de la lesió de Guillem Jou el BAXI Manresa només en té quatre. 

El Gran Canaria ocupa el desè lloc de la classificació a dues victòries del BAXI Manresa. Per aquest partit, Porfirio Fisac recupera Artem Pustoviy. El pivot ucraïnès té una gran incidència al joc interior de l'equip de Las Palmas. El Granca ha passat una Covid "senzilla" segons explica Fisac. El tècnic afegeix que "tenim casos comptats, els jugadors estan caient poc a poc i tornant a comptagotes. Alguns ho estan passant malament i els costarà tornar".


Respecte el BAXI Manresa Fisac comenta que "està jugant a un nivell conjunt i individual molt important, i que té ara mateix uns set jugadors que estan demostrant estar al nivell més alt".
 
Carlos Peruga, Rafael Serrano i Yasmina Alcaraz són els àrbitres designats per xiular el partit.

Arxivat a