Gestió de residus

ERC Manresa organitza un debat sobre la gestió dels residus municipals

Tindrà lloc el dimecres 19 de gener a la Casa Lluvià

per Redacció, 14 de gener de 2022 a les 15:33 |
Muntanya d'escombraries plàstiques | Parlament Europeu
El proper dimecres, 19 de gener a les 7 de la tarda, la Casa Lluvià de Manresa acollirà una xerrada sobre la gestió de residus municipals organitzada per ERC Manresa. La xerrada comptarà amb les intervencions del director de l'Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire; el regidor de Ciutat Verda de l'Ajuntament de Manresa, Pol Huguet; l'alcalde de Santpedor, Xavier Codina, i l'ambientòloga i presidenta d'ERC Bages, Marta Viladés.

La gestió dels residus municipals és una de les principals despeses dels ajuntaments i és una de les parcel·les on més es pot intervenir per lluitar contra l'emergència climàtica i la crisi de materials en l'àmbit local. Per aquest motiu, és indispensable fer un canvi de model profund. Però a vegades aquests canvis generen certs dubtes ocasionats per la incertesa a l'hora de canviar d'hàbits i també per la politització del debat.


Isaac Peraire serà l'encarregat d'explicar els nous models i l'estratègia de l'Agència. Pol Huguet explicarà el nou sistema de residus de la ciutat, basat en un model mixt que combina els contenidors intel·ligents per a la ciutadania i el porta a porta per a comerços i equipaments. Xavier Codina valorarà l'experiència de la implantació del porta a porta al municipi santpedorenc. El debat també comptarà amb les intervencions i moderació de l'ambientòloga i presidenta d'ERC Bages, Marta Viladés.

 

Participació