Seleccionats els tres projectes de l'edició 2022 del Contemporanis de la TAVCC

Sara Villarta Rodó, Vinicius Barajas i Mireia Tysoe són els tres artistes emergents que mostraran els seus treballs a Manresa i a Manlleu

Fotografia d'una de les peces del projecte «Arcaic» de Vinicius Barajas
Fotografia d'una de les peces del projecte «Arcaic» de Vinicius Barajas | TAVCC
Redacció
13 de gener del 2022
Actualitzat a les 21:28h
El jurat de l'edició 2022 del cicle d'exposicions Contemporanis organitzat per la Taula d'Arts Visuals de la Catalunya Central (TAVCC) ha seleccionat els tres projectes que es podran veure individualment al llarg de l'any a l'Espai de la Plana de l'Om de Manresa i, com a novetat d'enguany, també a Can Puget de Manlleu, de forma col·lectiva, del 3 al 25 de desembre.

La manresana Sara Villarta Rodó, el brasiler establert a Moià Vinicius Barajas i la manlleuenca Mireia Tysoe són els tres artistes emergents que han estat seleccionats i que mostraran els seus treballs a l'Espai de la Plana de l'Om del 31 d'octubre al 27 de novembre; del 7 de març al 3 d'abril, i del 2 al 29 de maig respectivament. La dotació econòmica per a cada projecte és de 1.000 euros més les despeses de transport a Manlleu.

Vinicius Barajas i Arcaic
Vinicius Barajas (Sao Paulo, 1984) és un arquitecte i urbanista establert a Moià. Amb un postgrau en arquitectura sostenible i un altre en planificació del paisatge, és també un artista visual amb orientació a la ceràmica que ha participat en diferents exposicions a Espanya, Argentina, Brasil i Àustria.

La seva proposta, Arcaic busca aproximar-se a l'origen del ser humà i a la seva relació primordial amb la naturalesa, rescatant el mite i les tradicions primitives i arcaiques, tant per a comprendre i qüestionar el temps actual, com per transformar-lo.

Mireia Tysoe i Mare
Mireia Tysoe (Regne Unit, 1982) és una artista britànica-catalana formada a en disseny al Goldsmiths College de Londres i Màster en artteràpia al Centre d'estudis Metàfora, adscrit a la Universitat de Barcelona. És il·lustradora, dissenyadora i docent d'artteràpia.

El projecte Mare consisteix en la instal·lació d'una peça feta a partir de materials reutilitzats de naturalesa càlida amb la voluntat de crear una espècie de matriu, un lloc d'acolliment que convida a posar atenció entre els límits del món interior i el món exterior.

Sara Villarta Rodó i Paisatges urbans
Sara Villarta Rodó (Manresa, 1998) és grau en Audiovisuals i Multimèdia per l'ERAM, centre adscrit a la Universitat de Girona, té formació paral·lela en diferents disciplines artístiques i ha presentat els seus treballs en diferents exposicions col·lectives a Manresa i Barcelona.

Amb el projecte Paisatges urbans, Villarta proposa traslladar l'art urbà a la sala d'exposicions, a partir de peces que busquen transformar les parets de les ciutats en paisatges imaginaris. L'artista documenta les seves intervencions en parets de la ciutat, que passen a tenir la dimensió d'un enorme paisatge en el moment en que s'hi inclou la figura humana, que camina per aquest nou indret.