El redisseny de la imatge d'«Els Pastorets», novetat de la convocatòria artística 2022 d'Els Carlins

Es manté la convocatòria per als muntatges de la pròpia companyia, el premi a l'espectacle original i inèdit de microteatre produït per menors de 30 anys, i les residències artístiques

Representació de «Somnis de Teatre» en la convocatòria artística 2021 d'Els Carlins
Representació de «Somnis de Teatre» en la convocatòria artística 2021 d'Els Carlins | Joan Orriols
Redacció
12 de gener del 2022
Actualitzat a les 19:07h
Després de l'èxit de la primera convocatòria artística d'Els Carlins de l'any passat, a partir d'aquesta setmana s'obre la convocatòria 2022, amb quatre línies de convocatòria diferents.

Convocatòria oberta per a muntatges teatrals de la Companyia Els Carlins que té per objectiu donar suport a la producció i l'exhibició de muntatges teatrals sortits de la Companyia Els Carlins. Cal ser membre de la Companyia i es tracta d'una convocatòria amateur. L'obra o les obres seleccionades, formaran part del segell d'Els Carlins.

Premi Jove de microteatre, que premia l'espectacle original i inèdit de microteatre produït per menors de 30 anys del Bages i el Moianès, no necessàriament vinculats a l'entitat. Té per objectiu potenciar la vinculació del sector juvenil a l'entitat i promoure l'aparició de noves iniciatives.

Convocatòria oberta de residències artístiques que dóna suport a la creació i assaig de companyies professionals emergents del territori català en forma de residència artística a l'equipament d'Els Carlins. En queden excloses explícitament companyies de caràcter amateur.

Finalment, la novetat és la convocatòria de redisseny de la imatge d'Els Pastorets d'Els Carlins que té per objectiu trobar la persona que redissenyi la imatge d'Els Pastorets d'Els Carlins i atraure tant talent emergent com professional renovant la identitat visual d'un dels elements patrimonials més importants de la cultura popular de la ciutat i d'Els Carlins. Els destinataris són persones que es dediquen al disseny gràfic, al cartellisme i a les arts visuals.

Terminis i les sol·licituds
Les línies de microteatre jove i redisseny d'Els Pastorets tenen el seu termini el dia 28 de febrer de 2022. La línia de muntatges interns i de residències són de convocatòria oberta, per tant el termini acaba amb l'any natural. Les sol·licituds es faran arribar per correu electrònic a elscarlins@elscarlins.cat adjuntant la documentació que es requereixi.

El precedent de 2021
El passat 2021 va ser l'any de la novetat de la primera convocatòria artística, que es va desenvolupar reeixidament. És així com, durant la tardor es van estrenar els dos muntatges de la Companyia Els Carlins: Play Strindberg, dirigit per Joan Torrens, i Somnis de Teatre, dirigit per Ivan Padilla. També es va estrenar Black, de Laltre Col·lectiu, la companyia emergent que va poder gaudir de la residència artística a la sala per preparar el muntatge. Finalment, el mes de maig es va realitzar la final jove de microteatre, amb la participació de quatre propostes i amb la guanyadora El trívial de Jèssica Rivero Prat i Carla Garcia Sansegundo.