Neix El Graner, l'assemblea de joves de Santpedor

La constitució de l'assemblea s'ha fet a la Capella de Sant Andreu

Xavier Sucarrats Palà
26 de febrer del 2010
L'Assemblea de Joves El Graner ha vist la llum en un acte públic celebrat aquest vespre a la Capella de Sant Andreu de Santpedor. L'entitat representa un punt i seguit a la iniciativa d'altres grups de jovent que a partir de la festa van passar a la reivindicació política basada en la lluita estudiantil. L'objectiu d'aquesta assemblea de joves es centra en millorar aspectes a nivell local com l'habitatge, la defensa del territori i les alternatives d'oci, entre d'altres. Els seus membres també van recordar que la gent jove és un dels col·lectius més desafavorits.

El Graner no es limita, però, al terme de Santpedor i com a integrants de l'esquerra independentista també vol lluitar per a l'alliberament dels Països Catalans i el triomf del socialisme. En aquest sentit, durant l'acte es va recordar que El Graner forma part de Santpedor Decideix i que farà campanya activa per al sí al referèndum del proper 25 d'abril.

El Graner pren el nom pel qual es coneixia Santpedor durant la república (El Graner del Bages). L'entitat, encara que no fos llavors sota aquest nom, ja ha organitzat diversos actes com una classe popular a la Plaça Gran en motiu del 12 d'octubre i la Festa Major Alternativa de Santpedor. El proper acte serà el 6 de març per commemorar el Dia de la Dona Treballadora.
Arxivat a