Fem Manresa insta l'Ajuntament a exigir a la Generalitat que inverteixi en l'Estació d'Autobusos

Critiquen que hi hagi prevista la inversió de prop de 60 milions d'euros per soterrar el darrer tram de FGC i, en canvi, l'estació es trobi en aquest mal estat

Imatge d'arxiu de l'Estació d'Autobusos de Manresa
Imatge d'arxiu de l'Estació d'Autobusos de Manresa | Pere Fontanals
Redacció
12 de gener del 2022
Actualitzat a les 12:23h
Davant la situació de deixadesa i manca de condicionament que pateix actualment l'Estació d'Autobusos de Manresa, Fem Manresa insta l'Ajuntament que prengui les mesures pertinents per revertir aquesta situació, exigint a la Generalitat de Catalunya, responsable de les instal·lacions, a fer-hi les inversions necessàries. 

No és nou que l'estació pateix una situació de deixadesa provocada per la manca d'inversions, un fet que ha provocat que a dia d'avui l'espai es trobi en molt mala situació: "mal estat del paviment i mala il·luminació, que ara se sumen a la mancança de serveis i d'atenció presencial que ja ve de lluny". Des de la candidatura municipalista consideren que això comporta "una situació d'inseguretat per als usuaris i els ciutadans en general, sobretot quan és fosc, i és urgent solucionar-ho per revertir-la".

Al mateix temps, critiquen que mentre per una banda hi ha prevista la inversió de prop de 60 milions d'euros per soterrar el darrer tram de FGC i realitzar el canvi de l'estació del Baixador a menys de 5 minuts de la seva ubicació actual, per l'altra no s'hagi previst cap inversió a l'Estació d'Autobusos. Recorden que a hores d'ara no hi ha cap fase del projecte que contempli invertir en aquest espai i que no està gens clar quina funció acabarà tenint aquesta estació en el futur. 

Per part de Fem Manresa creuen que tant Ajuntament com Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya haurien de replantejar la prioritat de les inversions de la línia al seu pas per Manresa. Al seu entendre, l'Estació d'Autobusos hauria de rebre part de les inversions per adaptar i renovar les seves instal·lacions i accessos, per adaptar-les a les necessitats reals a efectes de la millora de la mobilitat, tractant-se d'una estació intermodal.