Casal de les Escodines i Selves i Carner acullen exposicions de CulturaMent i del Grup Sardanista Dintre el Bosc

"La vida en l'oblit: una travessa pels records" i "70 anys de sensacions", respectivament

Redacció
12 de gener del 2022
Actualitzat a les 12:10h
El Centre Cívic selves i Carner acull una de les dues exposicions
El Centre Cívic selves i Carner acull una de les dues exposicions | GSV
El Casal de les Escodines i el Centre Cívic Selves i Carner acullen, respectivament, aquest gener dues exposicions: La vida en l'oblit: una travessa pels records del projecte CulturaMent, i 70 anys de sensacions del Grup Sardanista Dintre El Bosc. Les exposicions es podran visitar fins al 28 de gener.

La vida en l'oblit: una travessa pels records del projecte CulturaMent, organitzat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Manresa i amb el suport de la Diputació de Barcelona, és una primera proposta pilot adreçada a persones grans amb inicis de demència (novembre i desembre 2021).

L'objectiu de la proposta és una oferta d'activitats culturals en equipaments culturals; un temps de qualitat i gaudi fora dels espais on fan estada les persones usuàries de les residències, conjuntament amb els seus familiars o cuidadors professionals. 

Al Casal de les Escodines va acollir el mes de novembre de 2021 els tallers musicals, de teatre gestual i memòria, amb la participació de més de 45 persones (residents, cuidadores i familiars) de les residències manresanes Font dels Capellans, Sagrada Família, Sant Andreu, Sant Josep, Valldaura i Mutuam.

A partir de les experiències viscudes als tallers CulturaMent i d'una recerca sobre gent gran, en sorgeix l'exposició visual a cura d'Oriol Segon La vida en l'oblit: una travessa pels records.

La finalitat de la mostra és desestigmatitzar les persones grans amb malalties de salut mental o demències i presentar-les des d'una visió bella i artística. Es tracta d'un recorregut pels records des de dues perspectives: la de les persones grans protagonistes dels tallers i la d'aquelles persones que en tenen cura.

L'exposició va estar a la Biblioteca del Casino de finals de novembre a finals de desembre del 2021 i a partir del gener 2022 inicia el seu recorregut per diferents equipaments culturals de la ciutat.

Fins al 28 de gener es podrà veure al Casal de les Escodines (C/ Sant Bartomeu, 50), de dilluns a divendres, matins de 9 a 14 h i tardes de 16 a 20.30 h i dissabtes, de 10 a 14 h.

Posteriorment, al mes de febrer (del 2 al 24) es podrà veure al Centre Cívic Selves i Carner (C/ Bernat Oller, 14-16), de dilluns a divendres, de 16 a 21 h i a la primavera serà a la Biblioteca Ateneu les Bases (C/ Cintaires, 32).

I sardanes
70 anys de sensacions és una iniciativa inclosa dins dels actes del 70è aniversari de la fundació de la Colla Sardanista Dintre el Bosc, (juliol de 2021), que es va poder veure a la Plana de l'Om aquell mateix mes. Els mesos de gener i febrer de 2022 l'exposició inicia el recorregut pels centres cívics de la ciutat.

Amb fotos de les diferents èpoques vinculades a l'associacionisme i al sardanisme, els socis i sòcies del Grup Sardanista Dintre El Bosc expressen en aquesta mostra les sensacions de formar part d'aquesta colla sardanista manresana.