Més de 3.000 alumnes de Manresa han participat en el programa de reforç educatiu

Dins el mateix programa, l'Ajuntament rep del departament d'Educació de la Generalitat una nova subvenció per al curs 2021-22 de 245.360 euros

Activitat extraescolar a l'Escola Sant Ignasi
Activitat extraescolar a l'Escola Sant Ignasi | AjM
Redacció
12 de gener del 2022
Actualitzat a les 12:00h
La regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament de Manresa ha desenvolupat durant el curs 2020-21 tallers i activitats incloses dins el Pla de Millores d'Oportunitats Educatives (PMOE) adreçat a reforçar el Pla Educatiu d'Entorn de Manresa, i amb l'objectiu de reduir les desigualtats educatives d'origen socioeconòmic.

En total, s'hi han destinar 245.991 euros procedents d'una subvenció del departament d'Educació de la Generalitat que han beneficiat a més de 3.000 infants i joves de la ciutat, especialment a centres escolars amb més complexitat, per tal de reforçar la dimensió comunitària de l'acció educativa.

El Pla de Millores d'Oportunitats Educatives (PMOE) es va dividir en dos àmbits d'actuació. Per una banda, es van fer tallers d'estudi assistit que donaven una resposta personalitzada i acompanyaven l'alumnat més vulnerable en l'adquisició de competències bàsiques, amb activitats extraescolars que es van desenvolupar durant el tercer trimestre del curs (activitats científiques, música, teatre, arts plàstiques, música, escacs, ioga, educació emocional o activitats TIC, en horari de migdia o de tarda).

Durant l'estiu també es van desplegar una sèrie d'actuacions com activitats fisicoesportives, casals de lleure i activitats diverses d'educació en valors a diferents espais i equipaments de la ciutat com l'Estiu Educatiu a l'escola Renaixença i l'escola Pare Algué, Aules Obertes d'estudi assistit, colònies esportives, torneig de futsal, torneig de futbol Cruyff Court, torneig de vòlei, taller de lettering; taller de percussió corporal, activitats de geolocalització i escape room; taller de periodisme, taller d'educació en valors, natació, teatre, arts plàstiques, estiu educatiu al Casal Educatiu del Casal de les Escodines i contes a les biblioteques de la ciutat.

Totes les propostes van comptar amb la participació d'alumnat de tots els centres educatius de la ciutat (llars d'infants, primària i secundària) i tenen la voluntat d'oferir activitats de qualitat amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats i interessos personals de cada alumne i contribuir al seu èxit educatiu així com afavorir la igualtat d'oportunitats i generar oportunitats educatives de manera equitativa.

L'Ajuntament tornarà a destinar 245.360 durant el curs 2021-22
Per aquest curs 2021-22, l'Ajuntament de Manresa ha tornat a rebre un finançament extraordinari de 245.360 euros per al desplegament del Pla de Millores d'Oportunitats Educatives, per a la realització d'activitats extraescolars durant el curs escolar i en període de vacances d'estiu.

Entre les activitats que s'iniciaran durant el mes de gener coincidint amb l'inici del segon trimestre escolar, hi haurà tallers de suport; activitats educatives (extraescolars, arts plàstiques, voleibol, educació emocional, escacs, ioga, música, teatre i TIC); oportunitats educatives més enllà de l'escola (suport a l'acollida escolar i social, classes d'idiomes i de català per a famílies d'origen estranger); programa de mentoria social, reforç del lideratge i la coordinació dels plans educatius d'entorn i el foment de l'orientació d'àmbit comunitari a l'alumnat i les famílies.

També està previst realitzar activitats durant el període de vacances escolars d'estiu. Aquesta oferta d'activitats d'estiu es concretaran juntament amb els centres educatius durant les properes setmanes.