El Documental del Mes tornarà dijous amb «Arica» de Lars Edman i William Johansson Kalén

Narra una història d'investigació impactant sobre l'abocament il·legal de residus tòxics a la ciutat xilena d'Arica

El documental «Arica» es podrà veure a Manresa aquest dijous
El documental «Arica» es podrà veure a Manresa aquest dijous | Promocional
Redacció
12 de gener del 2022
Actualitzat a les 11:28h
El Documental del Mes, coordinat per MEES i CineClub, tornarà aquest dijous 13 de gener a les 7 de la tarda a l'Espai de la Plana de l'Om amb la projecció del documental Arica de De Lars Edman i William Johansson Kalén, una història d'investigació impactant sobre l'abocament il·legal de residus tòxics a la ciutat xilena d'Arica.

Bebès amb malformacions, càncers, avortaments no desitjats... les conseqüències van ser terribles per als habitats d'Arica, però ningú no vol assumir responsabilitats. Boliden, la multinacional sueca responsable dels fets, va amagar durant dècades el desastre. Lars Edman, un jove suec d'origen xilè, es va interessar pel cas el 2009 i la seva recerca acabarà portant la totpoderosa empresa als tribunals. La mala fama de Boliden ve lluny. El desastre ecològic al parc natural de Doñana, que va contaminar el riu Guadiamar el 1998 i va trasbalsar la societat espanyola, es va produir per un vessament tòxic de la multinacional.

L'empresa sueca té recursos suficients per rentar la seva reputació, però l'escàndol d'Arica exigeix una reparació més profunda que una campanya de màrqueting. El govern suec pot desentendre's de les demandes de les víctimes de l'abocament? La realitat és innegable, però el poder és capaç de tot per evitar d'assumir els costos d'indemnitzacions milionàries.

Per garantir les mesures de seguretat i control, l'Espai Plana de l'Om tindrà les entrades numerades i les invitacions es poden adquirir anticipadament a través de www.kursaal.cat. Seguint la normativa vigent, s'aplicarà una reducció de l'aforament és de 70%.