Quatre empreses agroalimentàries del Bages i una del Moianès innoven amb BCN Smart Rural

Oli Migjorn, L'Hort del Puig, Cerveses La Pirata, La Ginebreda i Niu Verd han rebut acompanyament en nous projectes

Tècnic de Beer Events realitzant proves a les instal·lacions de Cerveses La Pirata
Tècnic de Beer Events realitzant proves a les instal·lacions de Cerveses La Pirata | ARCA
Redacció
12 de gener del 2022
Actualitzat a les 10:33h
Quatre empreses agroalimentàries del Bages i una del Moianès han tirat endavant diversos projectes d'innovació en el marc dels Cupons d'Innovació BCN Smart Rural, promoguts per ARCA, l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya.

Els ajuts, que s'han atorgat en tres convocatòries diferents del 2019 al 2021, han permès a les microempreses agroalimentàries comptar amb assessorament expert per tirar endavant els projectes d'innovació.

Les empreses d'aquestes comarques que s'han beneficiat de l'assessorament han estat Oli Migjorn de Navàs, L'Hort del Puig de Castellbell i el Vilar, Cerveses La Pirata de Súria, La Ginebreda de Castellterçol i Niu Verd de Sant Feliu Sasserra.

De mitjana, cadascun dels projectes ha rebut gairebé 2.600 euros que els ha permès cobrir entre un 40 i un 80% del cost dels serveis d'assessorament contractats. 

Un dels projectes que ha rebut l'acompanyament ha estat el de l'empresa de Súria Cerveses La Pirata, que ha rebut assessorament de Beer Events, una consultora especialitzada en el món cerveser, per tal de perfeccionar el procés d'elaboració de cerveses envellides en botes de fusta i millorar la seva sortida al mercat.

A banda dels cupons d'innovació, el projecte BCN Smart Rural ha impulsat dos projectes de recerca aplicada, en col·laboració amb universitats catalans, a través de Treballs Finals de Grau o de Màster, així com disset estades de pràctiques a les empreses.
Arxivat a