L'emotiva (i colpidora) història d'amor d'una àvia de Mura a «El Foraster»

El programa de TV3 torna a la graella amb un primer episodi al poble del Bages

Quim Masferrer a Mura durant el rodatge d'«El Foraster»
Quim Masferrer a Mura durant el rodatge d'«El Foraster» | Brutal Media
NacióDigital
11 de gener del 2022
Actualitzat a les 16:36h
La Guerra Civil va fer ferida en milions de famílies de Catalunya. Històries de pèrdues, parelles separades o amistats trencades que mai es van recuperar. El Foraster de TV3, un dels programes estrella de la cadena pública catalana, va viure un testimoni en aquest escenari que va enamorar (i gelar) l'ànima dels espectadors. L'espai presentat per Quim Masferrer, que ha estrenat temporada aquest dilluns passat, va visitar el municipi de Mura, al Bages, que apareix en totes les llistes dels pobles més bonics i visitats de Catalunya. Allà, va parlar amb els veïns i les veïnes. I una d'elles va ser la Casimira.

Asseguda en un banc, l'anciana centenària va parlar amb Masferrer i va explicar una de les històries més emotives de la història del programa. Ella mateixa va sorprendre el reporter amb la informació que "no s'havia tornat a casar mai". La història, és colpidora: va perdre la seva parella, el seu xicot, el primer any de la Guerra Civil quan cap dels dos encara no tenia ni 20 anys. I des de llavors va prendre la decisió que no es tornaria a casar mai més per com l'estimava. Ho explica ella mateixa:
  "Qui sap on t'és ell pobret... Qui sap on el van matar. No ho sé. Llavors no es deixava saber on era enterrat", explica, de manera sentida. La Casimira relata com es va posar en contacte amb els comandaments militars dels republicans, però li van notificar "que era desaparegut". "No vaig poder saber si era viu i ni fer cap enterrament". "És clar que penso en ell, i molt... però que hi vols fer", finalitza, dolguda.

Masferrer, en homenatge a la dona centenària, va fer un emotiu discurs sobre la necessitat de trobar totes les víctimes desaparegudes de la Guerra Civil. "Ara ens toca a nosaltres com a societat lluitar perquè es faci justícia i perquè cap d'aquestes persones caigui mai en l'oblit", va sentenciar el presentador.