Desallotgen dos pisos ocupats del carrer Eduardo Peña de Sant Vicenç, un d'ells conflictiu

L'Ajuntament destaca la col·laboració veïnal i amb la propietat i la pressió policial

Operaris tapien la porta del bloc desallotjat
Operaris tapien la porta del bloc desallotjat | AjSVC
Redacció
11 de gener del 2022
Actualitzat a les 15:30h
L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet valora positivament el desallotjament aquest cap de setmana de dos pisos ocupats del carrer Eduardo Peña. En concret, s'ha actuat al bloc del número 27 que registrava una de les ocupacions més conflictives que continuava vigent al municipi i alterava la convivència veïnal.

En un comunicat, l'Ajuntament agraeix la col·laboració veïnal i amb la propietat de la finca, i la pressió policial que, juntament amb les gestions fetes pel propi consistori, han permès desallotjar aquest dos pisos els darrers dies, la porta d'entrada dels quals ja ha quedat tapiada.

Les ocupacions disminueixen
L'Ajuntament reitera que les dades indiquen que les ocupacions s'han reduït els darrers mesos, especialment les conflictives. Malgrat tot, actualment el consistori té registrats 40 pisos en situació irregular, la gran majoria per situacions socioeconòmiques. El consistori torna a fer una crida al conjunt de les administracions perquè atorguin més recursos i competències als ajuntaments per poder gestionar les ocupacions en un context en què moltes famílies que no tenen un sostre digne busquen un habitatge, moltes d'elles provinents de l'àrea metropolitana i les comarques del Vallès.

En aquest sentit, també es continuen els contactes amb les propietats d'edificis buits del municipi per tal que es condicionin i es posin a lloguer a preus assequibles.