​El BAXI Manresa encaixa la primera derrota a la Champions (85-90)

El partit era intranscendent perquè els bagencs ja eren primers de grup

El BAXI Manresa no ha pogut acabar la primera fase de la Basketball Champions League | FIBA
06 de gener del 2022
Actualitzat a les 19:15h
El BAXI Manresa ha sumat la primera derrota a la Basketball Champions League contra
el Hapoel Jerusalem. El partit era intranscendent per als bagencs ja que passés el què
passés tenien el primer lloc de grup assegurat. La matinal ha estat d'allò més igualada i
els dos equips s’han alternat al marcador. Quan semblava que millor ho tenien els
visitants, el BAXI Manresa ha igualat el marcador i, fins i tot, ha disposat del tir de la
victòria. No ha entrat i la pròrroga ha somrigut al conjunt dirigit Yotam Halèrim.

D'aquesta forma, eviten el Tenerife i hauran de jugar contra el Prometey ucraïnès.
El BAXI Manresa ha sortit d’inici amb Dani Pérez, Juan Pablo Vaulet, Elias Valtonen,
Luke Maye i Yankuba Sima. El Hapoel Jerusalem ho ha fet amb Jalen Adams, Itav
Segev, Suleiman Braimoh, Retin Obasohan i Kaiser Gates.

L’equip bagenc ha començat marcant el ritme de partit amb Maye i Vaulet com a màxims productors en atac (12-7, minut 3). El Hapoel Jerusalem era conscient del què s’hi jugava i no deixava escapar el BAXI Manresa. Poc a poc, ha retallat distàncies. En aquesta ocasió, les rotacions han perjudicat el joc local. Dues pèrdues de pilota han provocat dos contraatacs de l’equip israelià. El parcial de 0-8 situava el 15-19 al marcador i feia reaccionar Pedro Martínez (minut 6). El tècnic ha seguit movent la banqueta. Malgrat algunes accions de mèrit en altres el joc dels bagencs era embolicat i permetia el Hapoel Jerusalem seguir dominant el partit. Al final del primer quart, el marcador reflectia un 22-28 a favor dels visitants.

Un parcial de 6-0 igualava la situació en menys de dos minuts. Una personal sobre
Adam Ariel quan tirava un triple han permès a l’equip israelià recuperar la iniciativa. Fins que una antiesportiva que ha sofert Sylvain Francisco ha establert un nou empat. El base francès ha estat novament molt lúcid en atac i ha anotat 14 punts només a la primera part. Una combinació entre Francisco i Moneke feia recuperar al BAXI Manresa la davantera la marcador (37-35, minut 16). Ha estat un nou canvi de guió que ha permès als manresans fer una estirada al marcador i arribar al descans amb un bon avantatge (49-43, descans).

Al BAXI Manresa li ha costat molt anotar tornant dels vestidors. Tres minuts han hagut
de passar abans que Pérez sumés els primers punts locals. Tal era el desencert que el
Hapoel Jerusalem ha aconseguit posar-se novament al capdavant (51-52, minut 25). La
fortuna per als locals és que el seu rival tampoc era un exemple d’encert. Dani Garcia ha
aguantat el seu equip des de la línia exterior. Acte seguit, Maye també ha sumat de tres.
I Francisco s’ha afegit al ‘festival del triple’ per situar el 64-63 a manca dels darrers deu
minuts.

Aquesta igualtat s’ha mantingut als primers minuts del període definitiu. Els dos equips
s’anaven alternant al marcador. El santpedorenc Rafa Martínez ha emergit. Primer amb
un triple quan el seu equip ho necessitava. I després amb una assistència que ha culminat Valtonen amb una esmaixada (73-71, minut 36). Un temps mort demanat per la banqueta visitant s’ha traduït en un 0-7 que posava el partit complicat als bagencs. Moneke ha acostat els seus. Francisco hagués pogut empatar des del 6,75 però ha errat el tir. Maye tampoc l’ha encertat a la segona oportunitat. En canvi, Francisco se l’ha jugat novament i la tercera ha estat la bona. El marcador estava empatat a 78 a manca de 19 segons.

El BAXI Manresa ha recuperat la pilota i ha volgut esgotar a possessió. Maye ha llançat al darrer segon. La pilota ha picat al ferro i calia anar al temps extra per decidir el partit.
Vaulet hi ha posat el seu clàssic esforç en buscar de la victòria final. El Hapoel Jerusalem no estava mort i Obashoan clavava un triple letal. Ha estat el darrer canvi de guió. Els visitants han gestionat millor els darrers atacs i s’han endut una victòria que els permetrà ser segons de grup. 85-90 final. Al BAXI Manresa li toca pensar ja en el proper compromís al Palau Blaugrana.

Georgios Poursanidis (Grècia), Igor Mitrovski (Macedònia) i Beniamino
Manuel Attard (Itàlia) han estat els àrbitres del partit. Han eliminat eJoe Thomasson ha
estat descartat per problemes musculars i Janis Berzins per qüestions tècniques. Guillem
Jou ha estat inclòs a l’acte per temes burocràtics.