Els Reis passen fugaçment per Manresa en una cavalcada condicionada per les mesures anti-Covid

El final de festa es va celebrar just davant de la Fàbrica Nova, amb la il·lusió de centenars d'infants com a protagonista

Una carrossa de la Cavalcada de Reis a Manresa
Una carrossa de la Cavalcada de Reis a Manresa | Alex Marin
06 de gener del 2022
Actualitzat a les 11:36h
Després d'un 2021 sense celebrar-se, enguany la cavalcada de Reis de Manresa ha tornat a omplir de famílies els carrers de la ciutat per donar la benvinguda a Ses Majestats: Melcior, Gaspar i Baltasar. La rua, que va arrencar a les sis de la tarda, va seguir un recorregut diferent al que és habitual, prescindint dels carrers més estrets del Centre Històric i apostant per avingudes amples i espaioses. Tot plegat, per complir amb les mesures anti-Covid i evitar grans aglomeracions humanes.

Definitivament, el protocol seguit pels organitzadors de la cavalcada (l'Agrupació Cultural del Bages i l'Ajuntament de Manresa) va donar els seus fruits. I és que al llarg de tot el seguici reial gairebé no es van percebre acumulacions de masses. Potser el moment en què hi va haver més multitud aplegada va ser al final, a la plaça del Remei, punt en el qual els tres reis van baixar de les seves carrosses per adorar el Nen Jesús i recollir, de mans de l'alcalde Marc Aloy, les claus que obren totes les cases de la ciutat.

Allà, en un escenari situat davant de la Fàbrica Nova, Ses Majestats van ser rebudes amb crits de "Reis d'Orient" per part dels infants que els esperaven, il·lusionats, darrere d'una tanca metàl·lica que separava el públic de la comitiva reial. El Melcior (que recordava Joan Juberó, membre dels Jueus de l'Aixada), el Gaspar (amb una retirada a Josep Mollar, dels Armats) i Baltasar (molt semblant a Luis Alfredo Batica, del Grup Sardanista Dintre del Bosc) van dirigir-se breument a la ciutadania amb un missatge d'esperança, augurant un futur proper sense pandèmia.

Un recorregut fugaç

La corrua reial va durar exactament el que estava previst: una hora i mitja. Va començar a les sis de la tarda des del carrer Rubió i Ors i va acomiadar-se a dos quarts de vuit del vespre amb un final de festa de focs artificials que va meravellar els nens i nenes presents. 

Segurament aquesta voluntat de seguir al peu de la lletra l'horari anunciat va fer que les carrosses que van donar vida a la cavalcada fessin la passejada per la ciutat a una velocitat un pèl accelerada, donant una sensació de fugacitat que va deixar força canalla amb ganes de més: "ja està?", es va sentir sovint. I és que enguany s'ha reduit molt el nombre de participants, un fet que, sens dubte, ha tingut molt a veure amb la durada de l'espectacle. En total, la cavalcada 2022 va comptar amb la presència d'onze carrosses que incloïen la del príncep Assuan, les dels tres Reis, la de l'Àngel, la de la Carbonera, la del Pakman/parxís, la del Patinet, la del Vaixell, la dels Regals i la de l'Estel.