​El BAXI Manresa reprèn la competició aquest dimarts contra el Reial Madrid

Els bagencs feia 24 dies que no jugaven cap partit oficial

El Baxi reprendrà l'ACB amb el partit contra el Reial Madrid
El Baxi reprendrà l'ACB amb el partit contra el Reial Madrid | J. Alberch
04 de gener del 2022
Actualitzat a les 11:25h
El BAXI Manresa tornarà a jugar un partit de competició oficial després de tres setmanes i mitja sense fer-ho. I ho farà contra un rival inesperat. La previsió inicial era que l'equip de Pedro Martínez es desplacés a Barcelona aquest dimarts, 4 de gener; finalment, però els bagencs jugaran al Nou Congost contra el Reial Madrid (21:00h. #Vamos). Pel que fa a l'encontre amb el Barça, va posposar-se a aquest diumenge dia 9 a les cinc de la tarda.

Jugar després de tants dies sense fer-ho "no és la situació ideal", assenyalava Pedro Martínez, però des del Nou Congost intentaran que l'afectació sigui la menor possible. En aquest sentit, caldrà controlar l'exigència física per evitar futures lesions. Durant la roda de premsa d'aquest dilluns, Martínez ha començat donant la millor de les notícies possible: tots els jugadors del Baxi han superat ja el coronavirus i estaran a disposició del tècnic per enfrontar-se al Reial Madrid.

El brot que ha patit l'equip manresà és un fet totalment nou fins i tot per a entrenadors tan experimentats com el tècnic barceloní. El primer pas per gestionar-ho ha estat fer cas als metges. Tant als professionals de l'ACB com els del propi club. La situació va passar del confinament a fer un entrenament amb tots els jugadors passant per sessions de format més reduït. "Ens hem adaptat a la situació. No és bona per estem contents d'haver-ho superat", ha expressat l'entrenador del Manresa.

Martínez es mostra optimista de cara a poder acabar la primera volta amb tots els partits disputats abans del 31 de gener. "Crec que l'ACB està fent tot el possible perquè així sigui. Tan de bo que es pugui jugar. S'ha de fer un esforç i si no es pot fer que no sigui perquè no s'ha intentat", ha comentat.

Conèixer el rival amb qui els bagencs jugaran dimarts menys de 48 hores abans no comportarà cap queixa ja que en aquests moments el més important i el que provoca més alegria és "poder jugar". Tot i això, el tècnic del Baxi no ha pogut evitar sentir un certa frustració, ja que els darrers dies l'staff ha preparat els partits contra Barça, Obradoiro, Andorra i Hapoel Jerusalem i cap d'ells s'ha disputat: "tenim els informes però quan juguem contra ells haurem de tornar a fer la feina", ha confessat. 

El Reial Madrid també ha tingut molts jugadors contagiats a la seva plantilla. Per tant, no es pot saber del cert quins jugadors seran al parquet del Nou Congost i quins seran baixa. Però tingui les baixes que tingui, el conjunt madridista és sempre un rival temible. Amb només sis jugadors del primer equip, els de Pablo Laso van ser capaços de derrotar el CSKA de Moscou al darrer partit que han jugat fins ara. Va ser el 23 de desembre. Actualment, el Reial Madrid és el líder de la Lliga Endesa amb tretze victòries i una sola derrota. 

I Vaulet?

Juan Pablo Vaulet tindrà minuts contra el Reial Madrid encara que no estigui en el seu millor moment físic. Des del Nou Congost sabien que l'argentí no estava massa a gust a l'AEK d'Atenes però no es va valorar el seu retorn fins la lesió de Guillem Jou. El coneixement mutu entre club i jugador va fer que els esdeveniments es desencadenessin molt ràpid.

"Esperem que ens ajudi. Veig difícil que ens pugui donar el mateix que el Guillem. Ara mateix no es pot donar el mateix que la temporada passada però encara queda temps i esperem que més aviat ho faci", ha dit el tècnic del club manresà. Tot i que a la Basketball Champions League es necessiten cinc fitxes de formació local, el Baxi no es planteja fitxar ningú més. Només si sorgís una bona oportunitat o hi hagués noves necessitats podria canviar la situació. 
Arxivat a