El director de la Clínica Sant Josep, el Dr. Albert Estiarte, rep la Insígnia Olímpica

El Comitè Olímpic Espanyol li concedeix aquesta distinció per la seva contribució al coneixement, dedicació i difusió del waterpolo

El Dr. Albert Estiarte
El Dr. Albert Estiarte | CSJ
Redacció
29 de desembre del 2022
Actualitzat a les 15:14h
El director adjunt de la Fundació Althaia i director de la Clínica Sant Josep de Manresa, el Dr. Albert Estiarte, ha estat guardonat amb la Insígnia Olímpica del Comitè Olímpic Espanyol (COE) per la seva "contribució al coneixement i la difusió de l'esport olímpic en general, i espanyol en particular". La distinció es concedeix després que la Real Federación Española de Natación (RFEN) proposés el nom del Dr. Estiarte al COE, qui decideix a través d'un Comitè de Distincions quines persones són mereixedores d'aquest guardó.

Una vida vinculada a l'esport
El Dr. Albert Estiarte, metge especialitzat en medicina interna, és el metge de les seleccions absolutes de waterpolo des del 1988. Des de l'emblemàtic Barcelona'92, el Dr. Estiarte no ha fallat mai a uns Jocs Olímpics. Tòquio 2020 la seva vuitena participació en aquest esdeveniment mundial on va viure moments tan rellevants com la recent medalla de plata aconseguida per la selecció femenina. Altres grans moments són la medalla d'or masculina d'Atlanta 96, la plata de Barcelona 92 o els bons resultats als Campionat del Món de Gwangju 2019.

Durant la seva joventut, el Dr. Estiarte va ser un destacat jugador de waterpolo al CN Manresa i va compaginar els estudis de medicina amb la competició, culminant així  les seves dues grans passions.

Actualment, el Dr. Estiarte combina les tasques de metge de la selecció amb la direcció adjunta de la Fundació Althaia i la direcció de la Clínica Sant Josep de Manresa. És, precisament a la Clínica, l'espai mutual i privat de la Fundació Althaia, on el Dr. Estiarte va impulsar la creació del CIMETIR, el Centre de Medicina Esportiva, Traumatologia i Rehabilitació. Al CIMETIR de la Clínica Sant Josep s'ofereix una atenció integral als esportistes amb consultes de traumatologia, sala de rehabilitació i altres serveis complementaris que han fet que el seu Centre de Medicina de l'Esport sigui considerat de màxima categoria, amb un nivell 3, pel Consell Català de l'Esport.