El Campi qui Jugui engega amb 450 visitants el primer dia

El Saló de la Infància i la Joventut de Manresa se celebra per segon any a l'Anònima

L'anònima acull la celebració del Campi qui Jugui fins al 4 de gener
L'anònima acull la celebració del Campi qui Jugui fins al 4 de gener | Pere Fontanals
28 de desembre del 2022
Actualitzat a les 17:05h
Ni les restriccions ni la pandèmia no han evitat que els nens i nenes s'acostin a l'Anònima amb lluentor als ulls per passar una bona estona vivint les atraccions del Campi qui Jugui o sent espectadors i partícips d'algun dels seus espectacles. De fet, en el primer dia de Campi, aquest dilluns, 450 persones han accedit al recinte per deixar-se gronxar pels tirants elàstics, baixar per la tirolina o rebotar en alguna de les instal·lacions pneumàtiques que hi ha al patí de l'Anònima.

I aquest dimarts i els propers dies, el degoteig constant d'infants i familiars continuarà segons indica el ritme de venda d'entrades que es porta a terme en línia. Fins al 4 de gener, de 4 a 8 de la tarda, l'Anònima obrirà les seves portes amb dos espais principals: a l'exterior amb els jocs i atraccions i a la nau central amb els espectacles, un diferent cada dia, i amb l'aforament limitat al 70$, com marquen les directrius anti-Covid.

Malgrat aquestes restriccions, l'organització ha pogut mantenir totes les activitats previstes a l'exterior, a fora el pati, com la mostra de cultura popular, els cars de pedals, la pista americana, el ping-pong, el laberint, els dos inflables i la tirolina. També es manté l'scape room, previst per als dies 2, 3 i 4 de gener. Tots els assistents han de portar la mascareta posada tant a l'interior com a l'exterior i es controla en tot moment la distància social.

La readaptació a la nova situació es nota sobretot amb les activitats que estaven previstes a dins la nau. No s'ha muntat l'espai específic destinat a infants de 0 a 3 anys i s'ha anul·lat la realitat virtual, el conta contes i el joc del Kapla, fet que permet obtenir més espai per a les activitats que sí que es duen a terme, com els tallers, que guanyen espai amb més taules i més distància.

Pel que fa al Campi Jove (una de les novetats d'enguany que tindrà lloc el 4 de gener) es manté el taller de DJ (amb un màxim de 30 persones assegudes), el taller de lettering i el taller de basket beat, dins el projecte de Bots pel Canvi de Manresa 2022.
 

La tresca i la verdesca actuant a l'escenari del Campi qui Jugui. Foto: Pere Fontanals


Els espectacles musicals s'estan realitzant tal i com estaven previstos, tot i que el seu aforament s'ha limitat al 70%. Els espectacles que se celebraran els propers dies són:

- 29 de desembre: Tèntol. Manipulas
- 30 de desembre: Zum Zum Teatre. La gallina dels ous d'or
- 31 de desembre: Cap d'any amb Coloraines Band
- 1 de gener: Cia La Pantomina. La meitat d'en Jan o la Ventafocs que no volia menjar perdius
- 2 de gener: Màgic Pol. Politròpic
- 3 de gener: Circ Pistolet. Quan no tocàvem de peus a terra