El col·lectiu GREHVAT.0 presenta l'obra de Santiago Díaz al restaurant Las Vegas

Les pintures del prestigiós paisatgista madrileny estaran exposades fins a finals de gener

L'obra de Santiago Díaz es podrà veure al restaurant Las Vegas
L'obra de Santiago Díaz es podrà veure al restaurant Las Vegas | GREHVAT.0
Redacció
24 de desembre del 2021
Actualitzat a les 12:30h
Manresa acull per primer cop una mostra del prestigiós pintor paisatgista madrileny Santiago Díaz dedicada a quatre capitals europees: Madrid, París, Londres i Venècia. L'obra estarà exposada fins a finals de gener al restaurant Las Vegas.

El Grup de Recerca Humanística de Proximitat Cal Gravat (GREHVAT.0) ha seleccionat un petit recull de paisatges seus pintats a Madrid, París, Londres i Venècia que s'inscriuen dins la tradició del vedutisme, tot recreant unes estampes urbanes de gran vigor i vitalitat plàstica. Les obres provinents d'una col·lecció de Madrid s'exposen al cèntric restaurant manresà Las Vegas, un dels espais expositius pioners de la ciutat, amb una tradició d'exposicions d'art que es remunta a l'època de la Segona República. 

Santiago Diaz Santos (Madrid, 1940) és un dels pintors més prolífics i amb més projecció de la Meseta espanyola. El seu catàleg compta amb més de 60.000 obres d'una gran varietat estilística i temàtica. Va formar-se a Madrid sota el mestratge del pintor Eduardo Navarro Martín (Málaga, 1886 - Madrid, 1958) i als 16 anys ja es guanyava la vida professionalment com a pintor. 

Al llarg de la seva dilatada carrera, ha experimentat diferents gèneres i tendències estilístiques. Ben aviat va distingir-se com a paisatgista urbà i com a retratista, amb unes obres de gran audàcia compositiva i d'una pinzellada àgil i dinàmica. Els seus paisatges madrilenys van gaudir d'una gran acceptació als inicis de la seva carrera. Posteriorment, s'endinsà en els terrenys de l'abstracció geomètrica i de diverses sèries de motius figuratius. 

L'any 1979 va traslladar la seva residència a Rabanera del Pinar (Burgos), on continua encara actiu. La seva trajectòria ha estat distingit amb diversos guardons i reconeixements, com ara la Segona Medalla de Pintura del Saló de Tardor de Madrid, el Primer Premi San Isidro de l'Ajuntament de Madrid (1980) o el Premi El Corte Inglés (1989). El gruix de la seva producció es conserva en col·leccions privades d'arreu de l'Estat i d'arreu del món ha exposat.

Els donatius derivats de la venda d'obres contribuiran a finançar la publicació del primer estudi del col·lectiu GREHVAT.0 a l'entorn dels pintors manresans del segle XX.