L'Escriny de Santpedor farà doble Concert de Nadal per respectar les restriccions

Oferirà un ampli repertori a capella en dues sessions el dia de Nadal, a les 9 i a 2/4 d'11 de la nit, a l'auditori del Convent de Sant Francesc

Acte en homenatge a Jordi Falip
Acte en homenatge a Jordi Falip | Escriny
Redacció
23 de desembre del 2021
Actualitzat a les 9:47h
La Coral Escriny de Santpedor dirigida per Marc Reguant celebrarà el 53è concert de Nadal amb un doble concert per respectar les restriccions anticovid. Ho farà amb un repertori variat que va des de música contemporània fins a les melodies nadalenques més tradicionals. El gruix del repertori és a capella, si bé quatre de les peces comptaran amb l'acompanyament al piano de la pianista santpedorenca Mònica Ramírez. Serà a les 9 i a 2/4 d'11 de la nit a l'auditori del Convent de Sant Francesc.

El concert inclourà peces de compositors catalans contemporanis: Josep Ollé i Sabaté (amb Prova el fred de fer-se etern), Josep Vila i Casañas (Laudate Dominum) i Albert Guinovart, del qual es podran escoltar les versions de les nadales El petit vailet, Les bèsties del naixement i Fum, fum, fum. Amb aquest repertori, la coral vol posar de relleu que la literatura per a cor a casa nostra està creixent amb l'excel·lent tasca de diversos compositors. El programa també comptarà amb peces de jazz adaptades per a cor.

La coral no ha fallat en els darrers 53 anys a la cita musical de Nadal. Fins i tot l'any passat, la formació de Santpedor, va cantar nadales a l'exterior de les residències del poble i la plaça Gran de Santpedor per evitar riscos davant la situació de pandèmia. D'ençà del confinament, des del setembre la coral ha pogut reprendre l'activitat habitual amb els assajos setmanals de tot el cor sencer i seguint les indicacions sanitàries. En els darrers dies, la feina del cor s'ha fet també en sessions telemàtiques.

Per la situació actual, el cor que tradicionalment ofereix un concert el dia de Nadal ha decidit aquesta mateixa setmana i arran dels canvis de protocol decretats pel Govern, fer dos concerts per limitar l'aforament. Queden entrades disponibles per a la segona sessió. El concert es repetirà el 16 de gener, diumenge, a les 7 de la tarda, i una setmana després a Súria.

Les entrades per al concert es poden adquirir a través de la web de la Coral i a les llibreries de Santpedor.

Nou nom al local en record a Jordi Falip
Aquest cap de setmana passat, el cor va fer un homenatge a Jordi Falip, mort fa un any i que va ser el principal impulsor de l'adquisició i la rehabilitació de l'edifici seu de l'entitat. Durant l'acte, la coral, la família del Jordi Falip i representants de l'Ajuntament de Santpedor van tenir paraules de record a una persona dedicada a les entitats i l'associacionisme de Santpedor i que, en el cas de la coral va marcar una època. Tot seguit es va fer la descoberta de la placa amb la nova denominació i es va interpretació d'una peça musical a càrrec de la Coral Escriny. El local acull aquestes festes una exposició de pessebres d'Ernest Falip Pujol.
Arxivat a