El Bàsquet Manresa va tancar el curs passat amb 218.000 euros de dèficit

El deute de l'entitat creix un milió d'euros per un crèdit concedit per l'Institut Català de Finances

Montse Seubas, Josep Sàez i Carles Sixto
Montse Seubas, Josep Sàez i Carles Sixto | Xavier Sucarrats
21 de desembre del 2021
Actualitzat a les 21:47h
Josep Sàez, president del Bàsquet Manresa, ha volgut fer un repàs a l'actualitat del club abans de passar a la qüestió numèrica. Sàez ha lamentat l'impacte que ha tingut el coronavirus a l'entitat manresana amb tretze afectats. El president bagenc espera recuperar ben aviat efectius incidint que "el primer és la salut". Després ha valorat de forma molt positiva el moment esportiu del BAXI Manresa aquest curs 2021/22 i espera uns dies durs amb el calendari tan exigent que tindrà l'equip les properes setmanes. També ha volgut agrair una vegada més la confiança dels abonats la temporada passada en què no van poder accedir al Nou Congost. 

Un cop acabada la introducció, el gerent Carles Sixto ha pres el comandament de la junta general d'accionistes per explicar els números de l'entitat. La davallada d'ingressos va fer impossible repetir el resultat econòmic de la temporada anterior –4.300 euros de benefici- i el Bàsquet Manresa va saldar l'exercici amb un dèficit de 218.000 euros. Sixto també va explicar que el deute de la societat manresana ha augmentat un xic més d'un milió d'euros per un crèdit concedit per l'Institut Català de Finances.

Tot i això, el gerent de Bàsquet Manresa no ha volgut que saltessin les alarmes i ha dit que el deute està molt ben estructurat. L'aportació de l'ICF té una carència de dos anys i després hi ha sis anys per retornar-ho. Una situació similar al crèdit ICO que el Bàsquet Manresa va obtenir l'any passat. 

Pel què fa al pressupost, el Bàsquet Manresa seguirà fent esforços per mantenir el nivell i fixa el pressupost d'ingressos en 2.700.000 euros. Els patrocinadors del club (600.000 euros), els abonats i taquillatges (500.000) i els patrocinadors ACB (750.000) seran les principals fonts d'ingressos. Les despeses arribaran als 2.950.000 sent la plantilla professional (2.450.000) la principal partida de despesa. 

Renovació del consell d'administració
Abans de passar al torn de precs i preguntes s'ha produït el cessament per expiració de mandat i l'elecció del consell d'administració que haurà de dirigir les regnes del Bàsquet Manresa els propers quatre anys. És una acció de caràcter legal que a la pràctica no implicarà cap canvi. El consell estarà format per les mateixes dotze persones que el formaven fins ara. Josep Sàez seguirà sent el president i el mandat acabarà el 21 de desembre de 2025. 

Arxivat a