El convent de Santa Clara es desvincula de les Dominiques de la Immaculada i deixa de ser de clausura

Sor Lucía Caram aclareix que és perquè a l'orde "no se sentin responsables de les opcions que hem anat prenent i les que prendrem en el futur"

Sor Lucía Caram parlant amb el papa Francesc el passat mes de juny
Sor Lucía Caram parlant amb el papa Francesc el passat mes de juny | Vaticà
20 de desembre del 2021
Actualitzat el 21 de desembre a les 14:48h
El convent de Santa Clara de Manresa inicia un període de cinc anys per trobar el seu "encaix jurídic dins l'estructura de l'església" i ha anunciat, a través de Sor Lucía Caram, que es desvincula de la Federació de Dominiques de la Immaculada i que, per tant, la les seves membres deixen de ser monges de clausura. Aquest pas de la comunitat es dona, segons la monja manresana, amb el vist-i-plau del papa Francesc.

Caram ha explicat en el portal religiós Vida Nueva i ha confirmat a NacióManresa "que des d'algun dels monestirs no s'entenia la nostra opció", en el sentit de "sortir del convent per ajudar els més necessitats". Per això han decidit desvincular-se jurídicament de les Dominiques de la Immaculada perquè "no se sentin responsables de les opcions que hem anat prenent i les que prendrem". Amb tot, avisa que "seguim en comunitat amb totes les monges de l'orde".

Aquest és un procés que porta temps madurant-se des de la comunitat. "No podem romandre quietes quan els nostres germans perden la vida al mar Mediterrani, perden la feina, la casa i no tenen ni per menjar". La monja ha recordat el títol d'un llibre que va escriure ella mateixa El nostre claustre és el món per explicar aquesta decisió.